Kui mõistame, et kodulähedased lasteaia-, kooli- ja töökohad, korras teed ja toimiv ühistransport ning hoolekandeteenuste kättesaadavus on poliitilistest mängudest olulisemad, siis me üheskoos saavutame oma eesmärgid.

Ma panustan koostöösse teiega, lugupeetud valijad ja volikogu liikmed. Tahan kaasata omavalitsuse ülesannete täitmisel ka teiste omavalitsuste, ettevõtete ja kodanikeühenduste esindajaid. Ma tänan usalduse eest valijaid ja volikogu liikmeid.

Tean, et see ei ole üksnes hinnang minu senisele tegevusele, vaid eelkõige suur vastutus. Olen selleks vastutuseks valmis ja tahan innustunult tegutseda meie kõigi ühise heaolu nimel!

Tänan kõiki vallaelanikke, kes valimiste õnnestumisele oma panuse andsid - teie tegite valiku inimestest, kes järgneva nelja aasta jooksul suunavad ja kujundavad vallaelu.

Volikogu liikmeks valimine on suur au, mis toob see kaasa suurema töökoormuse, vajaduse olla kursis seadusandlusega ja täieliku arusaamise, et volikogu on see, kes tegelikult vallaelu juhib. Ma loodan siiralt, et kõikide meie volikogu liikmete esmaseks eesmärgiks on valla arengu silmaspidamine - puudutagu see siis külaliikumist, noori, ettevõtlust, keskkonna-, maa-, sotsiaal-, kultuuri- või haridusküsimusi. Oleme tööle valitud ja nüüd on õige aeg alustada tõhusat koostööd ühiste eesmärkide saavutamiseks.

Raikküla vald on meie kodupaik ja me kõik tahame, et kodus valitseks rahulik meel, sõbralikud suhted, üksteisemõistmine, arukus ning üksteisest lugupidamine. Seepärast pöördun kõigi vallakodanike poole palvega: olge meile headeks nõuandjateks, heatahtlikeks suunajateks, ettepanekute tegijaks. Julgege avalikult pöörduda minu või vallavalitsuse liikmete poole oma ettepanekute ja küsimustega.

Meie vallal nagu paljudel teistelgi ei saa kerge olema. Praegune eelarve küll survestab, seades piirid arendustegevusele, aga lubab siiski toime tulla püstitatud eesmärkidega kohaliku elu korraldamisel. Tähtis on panustada keskkonda, kuhu ini mesed tahavad tulla ja kus olla.

Kindlasti tuleb lähiajal otsustada hea ja halva vahel. Vallana püsima jäämine on ideaalis tähtis meile kõigile. Aga missugused riiklikud asjaolud võivada tingida ühinemisi, ei ole praegu kaugeltki selged, selleks tuleb siiski valmis olla. Uuel vallavalitsusel ja volikogul seisab ees töörohke periood, mil otsuste lange tamine ei pruugi olla kerge, kuid eesmärk töötada valla hüvanguks on loogiline ja selge.

Ametist lahkuva vallavalituse nimel ütles Jaan Truuts: tegime, mis suutsime, tehke paremini, kes oskab. Aitäh tehtu eest sulle, Jaan ja ametist lahkunud vallavalitsus! Hindan teie kogemusi ja panust meie vallaelu heaks.

Mul on palju mõtteid, millega kohe tegelema tahan hakata, kuid jäägu aasta viimane leht natuke pidulikumaks. Jagan teiega oma plaane järgmises lehes, kuid loodan, et enne järgmise numbri ilmumist saan juba paljudega teie hulgast isiklikult kokku, et arutada ühiseid tegemisi.

Üks ülekutse veel minu poolt. Meie suurim vara on meie inimesed. Me peame neid hoidma ja tunnustama. Olen puutunud kokku paljude meie valla inimestega, kes toimetavad vabatahtlikena, panustades oma aega ja vahendeid meie vallaelu hüvanguks. Ootan teie ettepanekuid, kes need inimesed on, kes teevad rohkem, kui nende tööülesanded neilt nõuavad. Kes tegutsevad vabathtlikena, on abivalmis kodanikud, head tööandjad, külaelu aktivistid jne. Saatke mulle oma ettepanekuid, kes väärivad esiletõstmist ja me hakkame igas vallalehe numbris oma inimestest kirjutama.

Meie valla ettevõtted, kes soovivad ennast reklaamida valla kodulehel! Võtke vallavalitsusega ühendust ja saatke materjale. Ka mittetulundusühingud, korteriühistud ja külaseltsid jt saavad taotleda meie kodulehel oma info väljapanekut.

Osa projektitaotlusi nõuavad MTÜ-delt kodulehte, selles osas saame kohe kiiresti neile abiks olla. Kohalikud ettevõtted võivad panna meie kodulehele või vallalehte tasuta oma tööpakkumisi.

Praegu ütlen aitäh kõikidele tublidele tegijatele: mis südamest tulnud, see südamesse läinud!