Linna heakorraeeskiri juhib tähelepanu, et kasutusel mitteoleva ehitise omanik on kohustatud tagama ehitise ja sinna juurde kuuluva krundi heakorra ning vältima hoone varisemisohtlikkust, sulgema sissepääsud hoonesse ja krundile. Ei tahaks küll kellelegi näpuga näidata, aga kui kinnistu korrashoid hakkab häirima kaaslinlasi, siis saadame linnavalitsuse poolt kinnistuomanikele märgukirjad. Kui omanik märgukirjale ei reageeri, siis oleme sunnitud karistama rahatrahviga, mis füüsilistel isikutel on kuni 100 trahviühikut ning juriidilistel isikutel rahatrahvi kuni 1300 eurot. Loodame, et selliseid äärmuslikke abinõusid ei ole vaja tarvitusele võtta ja iga omanik hoiab oma kinnistu korras.

Kohtudes Viljandimaa päästeametnikega juhtisid nad tähelepanu sellele, et mitmetel majadel puuduvad numbrimärgid ja oluline on, et need oleksid valgustatud ka pimedal ajal. Kohalik kommunaalettevõte ELKO vaatab üle ka korrusmajade numbrimärgid ja tänavasildid.

Kevade saabudes suurenevad probleemid koerte ja kassidega. Linnal on kehtestatud koerte ja kasside pidamise eeskiri, kus on kirjas loomaomaniku kohustused.

Võhma linn teeb hulkuvate loomade püüdmiseks koostööd Viljandi varjupaigaga. Ühe looma varjupaika transportimine ja ülalpidamine läheb omavalitsusele maksma 178 eurot. Hulkuvast loomast tuleb teada anda Võhma ELKO-sse Eha Treile, tel 437 7329 või 509 2211, kes aitab korraldada edasist tegevust hulkuvate loomadega.

Loomade omanikke on lihtsam tuvastada siis, kui loomale on pandud kiip, mis on registreeritud lemmiklooma registris. Registrisse saab loomi registreerida loomaarst loomaomaniku avalduse alusel või omanik ise eesti.ee kaudu ID-kaardiga. Ligipääs registrile on looma omanikul, veterinaaril, varjupaigal kui ka politseil. Loomade kiibistamine ja registreerimine teeb lihtsamaks hulkuva looma omaniku leidmise. Probleemiks on ka lemmiklooma väljaheidete koristamata jätmine. Selline tegevus on seadusega karistatav. Kutsun üles linnaelanikke olema tähelepanelikud ja märkama selliste loomaomanike tegevust ning sellest teavitama ka linnavalitsust. Vajalike lemmiklooma alaste õigusaktidega saate tutvuda linna kodulehel. Olgem siis hoolivamad oma neljajalgsete sõprade eest ja austagem oma linna kaaselanikke!

Märtsis alustame ka linna uue arengukava koostamise protsessiga. Uus arengukava hõlmab aastate 2015- 2018 arengu planeerimist linnas tulevikuvisiooniga 2025. Tulemas on uued Euroopa Liidu toetusmeetmed, mis vajavad hästi läbimõeldud tegevusplaani edaspidisteks aastateks. Arengukava koostamisel soovime kaasata ka linnaelanikke. Planeerime korraldada aprillis ja mais arengukava koostamise arutelusid, kus on oodatud kõigi arvamused ja ettepanekud.

2014. aasta on kuulutatud liikumisaastaks Terve Eesti eest! Infot selle kohta leiab http://liigume.ee. Liikumisaasta eesmärk on suurendada liikumisharrastusega tegelejate osakaalu, tõsta liikumise ja sportimise alast teadlikkust ning panna inimesed rohkem märkama sporti ja liikumisharrastust. Iga inimene peaks liikuma vähemalt 30 minutit järjest kaks korda nädalas. Uuringud näitavad, et liikumisharrastusega tegeleb piisavalt vaid kuni 39 protsenti Eesti elanikest.

Ka meie oleme võtnud eesmärgiks sel aastal linnas korraldada erinevaid liikumisalaseid üritusi. Eriti pöörame tähelepanu liikumistegevustele aprillis toimuval südamenädalal. Jälgige reklaami ja tulge osalema!