Uuele mänguväljakule sobiva nime leidmiseks viis Tartu Noortevolikogu läbi nimeküsitluse ümbruskonnas asuvates koolides, lasteaedades ja ühistutes ning linlased said oma arvamust avaldada veebikeskkonnas . Eelistatuimaks osutus Annekese mänguväljak, kuna see nimi iseloomustab asukohta, on lihtne ja meeldejääv

Annekese mänguväljak asub Anne 55a krundil kasesalu läheduses eemal ümbritsevatest hoonetest. Laste kasutuses on ronila, kiiged ja karussell ning tulevikus ka liumägi, väiksematele lastele on liivakast ja suurematele lauatenniselaud. Platsil on istumiskohad ja rattahoidikud.  Mänguväljaku ümbrus on saanud uue haljastuse ja valgustuse, rajatud on juurdepääsuteed.

Annekese mänguväljaku projekteeris OÜ TajuRuum. „Annelinnas avatav mänguväljak on meile oluline mitmel põhjusel - oleme saanud oma kodulinna projekteerida midagi hingelähedast ja rikastada elukeskkonda kohas, kus seda on tõsiselt vaja, Samas on mänguväljaku projekteerimise protsess olnud algusest peale väga rikastav ja avatud. Kogukond oli kaasatud juba mänguplatsi asukoha valimisse krundil ning hea koostöö on olnud tellija ja ehitajatega, kes on meie uudsete mõtetega kaasa tulnud," rääkis OÜ TajuRuum maastikuarhitekt Terje Ong.

Mänguväljaku avamisel esineb Shate tantsutrupp ja lapsed saavad kätt proovida asfaldile joonistamisel. Linnapea istutab uue mänguväljaku juurde halli pähklipuu.

Mänguväljaku rajasid Fixman Eesti OÜ ja Inseneriteenused OÜ ning OÜ TAVT.

Uue mänguväljaku maksumus koos juurdepääsuteede, valgustuse ja haljastusega on 66 000 eurot.