Kõlapildist rääkides on raske leida bändile konkreetset žanri, kõige õigem on ilmselt öelda, et tegu on etnorokiga.

Ansambel on oma helisaundi moderniseerinud nii, et vanad regilaulud kõlavad nagu uues, kaasaegses, ka noortele mõistetavas helikeeles.

Kuigi ansambel on suhteliselt noor, on selle liikmed väga toimekad - seljataga on üle 60 esinemise nii meil kui piiri taga (Lätis, Soomes, Rootsis). On esinetud ka kõikidel suurematel folgifestivalidel Eestis: I Mulgi peol, Viljandi, Viru, Hiiu ja Märjamaa folgil, Võru Uma peol, Setomaal Ostrova festivalil.

Mooste arranžeeringute festivalil on kaks korda saadud patrooni preemia ja ühe korra Pärimusmuusika Aida preemia (2013). 2009. aasta lõpus ilmus Tuulepuul debüütplaat „Laia taevaliua sinal".

2012. aasta juulikuus toimunud Karksi Ordulinnuse päevade ja Kodukandipäevade tarbeks kokku pandud Tuulepuu laiendatud koosseisust kasvas välja aga ajapikku uus kooslus, kuhu kuuluvad lisaks veel Jan Viileberg (Vägilased), Kristo Joosep (Nikn'Suns, Kihnu Poisid) ja Marju Varblane (Oort). Samuti annab plaadile oma vokaalse panuse tuntud lavanägu Üllar Saaremäe.

Plaadil teeb ansambel ka ühe muusikalise kummarduse laulik Tõnu Tepandile!

Tuulepuu üheks väga oluliseks väärtuseks on sõprustunne - bändi liikmete näol on tegu heade sõpradega, kellel jätkub üksteise jaoks aega ka peale ansambliproovi!

Plaadi ilmumist toetasid: Helmetal, Karksi vald, AS Iivakivi, Rahvakultuuri keskus ja inimesed läbi „Hooandja". Karksi-Nuias saab plaati kultuurikeskusest ja muusikakoolist.

Tuulepuus musitseerivad Kärt Leppik (laul), Siret Suigusaar (kromaatiline kannel), Kaari Talvet (kromaatiline kannel), Birgit Viru (torupill, plokkflööt), Katri Mets (viiul), Klaid Melnikov (bass), Margus Põldsepp (laul, kitarr, lõõtsad), Jan Viileberg (soolokitarr), Marju Varblane (torupill, viiul, laul) ja Kristo Joosep (trummid). Plaadil teevad kaasa: Kaido Kadaja (kitarr) ja Üllar Saaremäe (laul).