Esimesed sada päeva on andnud kõigile koalitsiooni osapooltele kinnituse, et teevalik on olnud õige. Ka mitu linnavolikogu opositsiooni esindajat on eravestluses tõdenud, et tegelikult on tehtud muutused olnud vajalikud. On olemas pinnas laiapõhjaliseks koostööks volikogus.

Võru vajab vastutustundlikku ja arukat diskussiooni ning tulevikku suunatud otsuseid. Otsuste edukaks ellurakendamiseks on vaja tugevat ja töötahtelist meeskonda. Hea meel on tõdeda, et oleme linnavalitsuses, selle allasutustes ja teistes linnarahva heaks töötavates organisatsioonides leidnud eest palju tublisid ja pühendunult töötavaid inimesi. Linnapea ja abilinnapeade ülesandeks on olla sellele meeskonnale eeskujuks ja sihiseadjaks.

Avaliku sektori asutustes on inimeste töö õnnestumise mõõdupuuks klientide (kodanike, ettevõtjate ja organisatsioonide) rahulolu. Minu kindlaks sõnumiks kõigile asjaosalistele on, et linnavõim ei tohi saada takistuseks mis tahes positiivsetele arengutele linnas. Bürokraatlikud toimingud tuleb teha nii kiiresti kui võimalik. Siinjuures kutsun opositsiooni ja kohalikku ajakirjandust üles tõstma ettevõtlusega seotud teemad isiklikest huvidest ja poliitilisest kemplemisest kõrgemale. Meie kõigi heaolu ja võimalused olenevad siinse ettevõtluse käekäigust. Kõiki ettevõtjaid kohtleb linnavõim ühesugustel alustel, olenemata sellest, kas ettevõtja perekonnanimi on Munski, Klampe või midagi muud.

Esimesed sada päeva on võimaldanud saada esmase ülevaate sellest, kus on linna kõige suuremad kitsaskohad, väljakutsed ja võimalused. Käesolevas linnalehes pakume kaasamõtlemiseks ülevaate linnale kuuluvatest ruumidest ja hoonetest, mille võimalikult mõistlik ja heaperemehelik majandamine on üks linnavalitsuse ülesandeid. Olemasolevad võimalused tuleb optimaalsel moel ära kasutada, et linnakodanike vajadusi rahuldada.

Väljakutsetest Võru linnal puudu ei tule. Linnavalitsus näeb nendes linna arengu mootorit ning on veendunud, et parimad lahendused saavutame vaid ühise jõu ja nõuga. Seetõttu olgu lõpetuseks kinnitatud, et initsiatiivikate linnakodanike ja organisatsioonide head ideed saavad linnalt alati esmajärjekorras tuge.

__________________________________________________________

Muutused, mille on toonud uus linnavõim esimese 100 päevaga

Lasteaiakoha tasu vähendati 22,4 eurolt 17 eurole.
• Alates uuest õppeaastast tõusevad 10% lasteaedade ja huvikoolide töötajate palgad.
• Langetati linnavalitsuse liikmete, volikogu esimehe ja aseesimehe töötasu. Kokkuhoid on ligi 14 000 eurot aastas. Linnapea töötasu langes 2875 eurolt 2500 eurole, st 375 euro võrra kuus.
• Linnavalitsuse töökorraldusreegleid on korrastatud ning muudetud mõistlikumaks ja läbipaistvamaks: linnapea ja abilinnapead ei saa enam nagu varem nädalavahetusel ja riigipühadel tööl oldud tunni või kahe eest võtta tervet vaba päeva või vabade päevade asemel lahkudes rahalist kompensatsiooni. Praegused linnavalitsuse liikmed leiavad, et esindustöö kuulub palga sisse. Ametnikud peavad erinevalt varasemast pidama töövälisel ajal töötades reaalset tunniarvestust.
• Lõpetatud on linnavõimust lähtuvate tegevustega venitamine Võrukivi tööstuspargi arendamisel.
• Vajadusest tulenevalt on muudetud Võru linnavalitsuse struktuuri ja teenistujate koosseisu.
• Linnale kuuluva osaühingu Taristuhaldus kontoriruumid on kolitud eraomandis äripinnalt linnavalitsusele kuuluvale äripinnale, tänu millele on rendikulu poole võrra vähenenud.
• Alustatud on aastaid tähelepanuta jäetud Kivi põik 2 ja Kivi põik 6 vahele jäävate varisemisohtlike garaažide lammutustöid ning territooriumi korrastamist.
• Võru linnas on avaliku korra kindlustamiseks tööle pandud viis uut turvakaamerat.
• Eraldatud on raha abipolitseinike kaasamiseks avaliku korra kindlustamisse.
• Pensionäride päevakeskuse kasutuses olevat pinda on suurendatud 80%, samuti on suurendatud päevakeskuse tegevustoetust.
• Kandle aeda rajati valgustatud uisuväljak koos uiskude tasuta laenutamise võimalusega.
• Noorte ja nende juhendajatega on alustatud dialoogi noortekeskuse võimaluste laiendamise ja uute ruumide leidmise teemal.
• Koostöös MTÜga Meiela on tehtud ettevalmistused, et pakkuda erivajadustega inimestele Võrus kogukonnas elamise teenust. Selleks on linn eraldanud ruumid. MTÜ Meiela on esitanud sotsiaalministeeriumile teenuse rahastamise taotluse.