Just nimelt hinnanud, nagu koolitaja Anneli Kompus ütleks. Nimelt tulid perekoolituses väga hästi välja need head küljed ja vead, mida ma laste kasvatuses teinud olen ja mida tulevikus teha ei taha. Näiteks sain ma teada, et ka kiitmine, öeldes „Tubli!", on lapsele hinnangu andmine, mis võib tekitada lapses halva enesetunde. Laps võib hakata mõtlema, et kas ma siis muidu tubli ei olegi. Soovides last kiita, ma edaspidi (vähemalt üritan meeles pidada) ütlen, miks ta tubli on või mida ta halvasti tegi.

Veel üheks heaks oskuseks, mida me perekoolitusel omandasime, on aktiivne kuulamine. Lühidalt öeldes on see inimese tunnete tagasipeegeldamine, et inimene räägiks, milles tal probleem on, ja siis oleks võimalik koos lahendus leida. Loodan, et tulevikus on mul sellest kasu ja oskan õpitut õigel ajal ka kasutada.

Appike, kuidas ma hinnanud olen!!! Muidugi oli viimasel koolituspäeval superelamus ka käik Uhti kõrtsi. Sealne õhkkond on kuidagi väga kodune. Ja see isetehtud leib on tõeline maitseelamus. Seega suur aitäh Uhti kõrtsi perenaisele ja peremehele!

Nüüdseks, kui perekool on edukalt läbitud, tekkis meis mõningane kurvastus: nii tore oli kokku saada ja mõtlesime, et äkki on veel võimalus sügisel saada täiendust koolitusele, perekooli jätkamisele. Kuna sügiseni on päris palju aega, siis oli üks tore mõte, mille Tiina Vau ja Annika Koosa välja pakkusid, et suvel üheskoos ühine väljasõit korraldada. Usume, et see saab ka teoks.

Perekoolitus oli minu jaoks väga meeldiv kogemus. Ütlen enda ja kindlasti ka teiste nimel suur-suur aitäh nii projektijuhile Kersti Leisile kui ka koolituse läbiviijale Anneli Kompusele! KADRI BRAUN, perekoolist osavõtja