Mesi – näomaskiks, juuksemaskiks, huulte kare­duse või lõhenemise vastu, nohu puhul ninaümbruse määrimiseks – muudab ka­reda naha kiirelt pehmeks tagasi, toidab nahka. Pak­sem ja teraline mesi on hea nahakoorija.

Sidrun – naha desinfit­seerimiseks, parkunud käte ja sõrmede puhastamiseks. Eemaldab halva hingeõhu ning puhastab suu ja ham­bad. Suuvärskendamiseks söö viil sidrunit. Sidruni­veega loputatakse ka juuk­seid, annab läiget.

Sibul – vistrike tapmi­seks, desinfitseerimiseks, akne raviks – määri värskelt poolekslõigatud sibulaga aknepiirkonda. Samuti on soovitatud pooliku sibulaga juuksed sisse hõõruda, soo­dustab juustekasvu.

Kanamuna – väga hea juuksemaskiks, soodustab juuksekasvu, toidab ja tu­gevdab juuksestruktuuri – munakollased hõõruda juustesse, hoida ca pool tundi ja seejärel maha pesta. Näomaskideks – munakol­lane segatuna meega (toitev ja nahka pehmendav) või siis vaid munavalge näo­mask (pinguldav).

Kaerahelbed – naha koorimiseks.

Kohvipaks – väga tõhus kehakoorija. Kasutatakse ka juuksemaskiks hõõrudes peanaha sisse, sest kofeiin parandab peanaha vereva­rustust ja soodustab juuste kasvu.

Teekotid – kasutatud ning külmkapis hoitud tee­kotid on parim vahend pais­tes silmade või silmaaluste kottide vastu.

Keefir – näomaskiks. Juuksemaskiks, toidab ja ra­vib juukseid.

Jääkuubikud – näonaha sügavpuhastamiseks, poo­ride ahendamiseks ja vere­ringe ergutamiseks hõõru jääkuubikuga näonahka. Üksikute vistrike „tapmi­seks“. Silmaaluste kottide kaotamiseks.

Äädikas – ideaalne pe­diküüriks! Leota jalgu äädi­kavees, eemalda peale seda pehmenenud surnud nahk, tulemuseks pehmed ja sile­dad jalatallad. Äädikaveega loputatakse ka juukseid, an­nab läike.

Puu- ja juurviljad: kur­giviilud silmadele – värs­kendab, noorendab, alan­dab turseid. Kurgikoortega näo puhastamine – näovee eest näonahale. Maasikad, tomat jne näomaskiks, sa­muti paljud teised viljad, igaüks vitaminiseerib nahka erinevalt.

Kummeliõied – näoau­ru tegemiseks, avab poorid ja puhastab.

Sõda vistrikele!

Panna tassi üks supilusi­katäis piima ja želatiini, siis panna see 10 sekundiks mik­rolaineahju, pärast lasta natu­ke jahtuda ja siis panna segu kohta, kus komedoonid on.

Jalad korda!

Leota jalgu ananassi­mahlaga täidetud kausis 15 minutit, siis loputa. Ana­nassiensüümid eemaldavad surnud nahakudesid palju efektiivsemalt kui pimsski­viga hõõrumine, kuigi paha ei tee seegi.

Juuksed vajavad peale külma talve kosutust!

• Muna-mee-oliiviõli­mask (niisutab, toidab, an­nab läike) 2 muna, 1 supi­lusikas mett, 2 supilusikat oliiviõli.

Sega muna ja oliivõli, seejärel lisa mett ning sega veel kord korralikult ära. Kanna juustele, masseeri õrnade liigutustega. Pane pähe kilest vannimüts ning jäta üheks tunniks pähe. Seejärel loputa juukseid hoolikalt sooja vee ja šam­pooniga.

• Majoneesimask

3 tl mõnd kvaliteet­set majoneesi (näiteks Hellman’s), 2 tl oliiviõli, 1 muna, 1 tl vedelat mett.

Sega hoolikalt kõik koostisained, määri juus­tesse ja masseeri peanahka, pane pähe kilekott ja üle sel­le käterätik, hoia peas 30-45 minutit. Pese seejärel pea puhtaks. Mõjub hästi kuiva­dele juustele. Intensiivsem toime saunas.

• Juukseid tugevdav kae­rahelbeleotis

Võta peotäis jämedaid kaerahelbeid, vala peale klaasitäis vett, lase seista üleöö. Seejärel kurna, hõõ­ru saadud tõmmisega pea­nahka (2-3 korda nädalas).

•Takuste juuste korral

Näpista taime küljest üks aaloeleht, peenesta, pressi mahl välja. Lisa mahl juuste loputusvette.