Saite Järvamaa parimaks start-up'iks. Palju õnne! Mis tunded olid pärast otsuse teada saamist ja mida see sinu ja su tiimiliikmete jaoks üldse tähendab? Karmel: Tunded, neid ei anna kirjeldada, see oli väga võimas! Mis sest, et peaauhinda ei saanud, ega me ei lootnudki peaauhinnale. Me mõtlesime, et oleks ülilahe, kui võidaks mingi eripreemiagi. Kui see hetk saabus ja Terviselaagri nimi välja kuulutati, käis kõik nii kiiresti, et ei saanudki väga aru, mis toimus. Olime väga-väga õnnelikud ja see oli nii uskumatu, et MEIE võitsime maakondliku parima start-up'i tiitli. Tegelikult jõudis see, et me võitsime, alles hiljem kohale. See võit tähendab tegelikult väga palju, meil on nüüd seda inspiratsiooni ja motivatsiooni ikka ja jälle edasi liikuda ja mõtet arendada.

Räägi mõne sõnaga, kuidas enne tänast Entrumit tunded olid? Magada said? Karmel: Juba eile õhtul hakkas närv sisse tulema. Magasin ilusti ning hommikul kui äratuskell helises, olid silmad plaksti lahti ja hakkasin tegutsema. Mida lähemale see gala jõudis, seda suuremaks närv muutus.

Start-up Nätrum, kes peaauhinna võitis, on samuti Järvamaa start-up. Kas puutusite ka omavahel kokku, kas siis võistluse käigus või nüüd peale võitjate väljakuulutamist? Karmel: Isiklikult neid ei tunne, Entrumis ka tegelikult väga ei suhelnud. Kuid täna, kui nad võitjaks kuulutati, siis loomulikult käisime ja soovisime neile õnne.

Loodame, et Järvamaa on edaspidi täis sama ettevõtlikke noori! Räägi, millised on plaanid edaspidiseks? Olen kuulnud linnukesi siristamas midagi MTÜ loomisest. Karmel: Kuna koosseis on muutumas, tahaks küll MTÜ-ks muuta, kuid kõigepealt peame vaatama, kas on vaja otsida tiimi juurde inimesi või jääb koosseis samaks.

Siinkohal on hea rääkida ka teie juhendajast Maie Paabist ja mentorist Rene Poljakovist. Kui suur oli nende roll teie maakonna parimaks start-up'iks saamise teel? Karmel: Rene panus oli väga-väga suur ja ülimalt oluline. Need nääklemised ja muu selline käib kõik asja juurde, olen talle ülimalt tänulik. Maie Paap toetas meid hästi palju moraalsest küljest, olen talle väga tänulik selle eest.

Suur aitäh sulle, Karmel. Me soovime teile kõigile palju-palju edu ja kordaminekuid! Ehk kohtume laagris.

Intervjueeris Marii Rikken, 12. klass

* * *

Kuidas sattusite just Terviselaagri idee mentoriks? Kas olite veel mõne teise idee mentoriks? Rene: Olin ENTRUM programmis ühe tiimi mentoriks ning tiimiks oli "Terviselaager". Enne programmi algust anti mentoritele nimekiri 182. ideega, mille seast jäi mulle kohe silma terviselaagri idee, mis tõepoolest on äärmiselt vajalik ning minu meelest vajas edasiarendamist. Päris kiiresti otsustasin ma kirjutada idee autorile Karmelile ja mulle tundus, et koostöökokkuleppe saavutasime päris kiiresti.

Mis tegi Teie arvates Terviselaagri idee eriliseks? Nii eriliseks, et see pälvis lõpuks Järvamaa parima start-up-i tiitli? Rene: Terviselaagri idee erilisus seisnes selles, et idee autor oli leidnud probleemi, mis tegelikult vajaks ühiskonnas palju suuremat tähelepanu, kui sellele hetkel tähelepanu pööratakse. Usun, et paljudele läks positiivselt hinge see, et noored (terviselaagri tiimi liikmed) soovivad aidata teisi noori ja suunata neid tervislikuma elu suunas. Üheks argumendiks Järvamaa parima Start-up tiitli võitmise juures oli ilmselt ka see, et juba ENTRUM programmi ajal suudeti korraldada Terviselaager, millest võttis osa pea 20 noort ning osalejate tagasiside oli väga positiivne.

Mis Teile Terviselaagri korraldajate (Karmel, Triin, Carlotta) juures silma hakkas? Mis olid nende tugevused ja nõrkused laagri korraldamisel? Rene: Terviselaagri korraldajad olid ülimalt tublid. Seda näitab žürii hinnang terviselaagri tiimile.

Millist kasu Te ise koostööst Terviselaagriga saite? Rene: Minu kui mentori kasu koostööst terviselaagri tiimiga seisnes kindlasti uute kogemuste omandamises. Lisaks sellele sain anda väikse panuse laagri õnnestumisse ja seega ka laagriliste tervisesse. Kuna ma ei ole enne sellises ulatuses noortega koostööd teinud, siis usun, et ma õppisin sellest koostööst kindlasti vähemalt sama palju kui noored.

Kokkuvõttes tahan öelda, et oli ülimalt meeldiv teha koostööd sellise vinge tiimiga (Karmel, Triin, Carlotta) ning olen kindel, et ENTRUM programmi lõppemisega ei saa läbi meie koostöö ega suhtlemine.

Intervjueeris Silja Ratt, 12. klass