Paljud inimesed mäletavad veel seda aega, kui vahetundide ajal tuli kohustuslikus korras jalutada. Aga see ei tähenda, et koolis ei mängitud. Ettekandega „Mängud koolis" esines 2. klass. Põhilised mängud olid ikka käteplaksumängud ja pallimängud. Lemmikuteks peeti tänapäevalgi tuntud ukakat, kivikujumängu ja kummikeksu. Väga tublid olid kolmanda klassi õpilased, kes kogusid materjali kooli muuseumi jaoks ning tegid tulemustest kokkuvõtte.

Koolis on õppinud väga palju lapsi. Koolielust möödunud aegadel rääkisid 5. ja 6. klassi õpilased, kes küsitlesid enda pereliikmeid ning teisi Ardu ja Paunküla koolis õppinuid. Lemmikõppeaineteks olid matemaatika ja kehaline kasvatus, raskusi valmistasid keeletunnid.

Meie kokatädi Mare toidud on väga maitsvad, aga uurimusest selgus, et vanasti õpilastele koolitoit ei maitsenud. Kohustuslik oli koolivormi kandmine. Kooliriiete kohta tegi ettekande 7. klass.

8. klassi õpilased uurisid meie koolis õppinud laste nimesid. Selgus, et kõige rohkem on koolis õppinud õpilasi, kelle perekonnanimi on Valdma, Nikker, Oras ja Koiduste. Huvitavad on ka eesnimed, mille panemisel on lapsevanemad jälginud traditsiooni ja kasutusele võtnud eripäraseid nimevorme.

9. klassi õpilased tegid ettekande teemal „250 aastat pidevat koolihariduse andmist Ardumail". Iga konverentsil osaleja sai põhjaliku ülevaate kooli eduloost.

Õpilaskonverents annab igale õpilasele võimaluse avalikku esinemist praktiseerida, omandada uurimistöö läbiviimise kogemusi ning rakendada arvutiõpetuse tunnis saadud teadmisi esitluste koostamisel. Aitäh kooliperele, kes õpilaskonverentsi traditsiooni edasi kannab.