9. klassi õpilased valmistasid kooli perele üllatuse- näidendi sellest, kuidas raamatu „Kevade" tegelased sattusid natukene imelikul kombel meie kooli 9. klassi. Pärast lustakat etteasted tutvus­tasid 6. klassi õpilased elu talutares ning näitasid ka enda joonistatud pilte. 19. sajandil oli au sees seebikeetmine, millest rääkisid Sirje Sillaste ja Mari-Liis Mehikas. Sirje vanaema ja Mari-Liisi vanavanaema keetsid kodus ise seepi, mida kasutati nii enda kui ka riiete pesemiseks.

Põnevust pakkus Mari-Liisi vanavanaema keedetud seep, mida kõik saalisviibijad said oma silmaga näha ja käega katsuda. Vanu rahvalaule tutvustasid 4. klassi õpilased, kellega koos ka regilaulu lauldi. 19. sajandil elanud eestlased ei kasutanud kalendrit. Sellest, kuidas ilma kalendrita aega arvati, rääkisid 7. klassi õpilased.

Konverentsipäeval kuuldu-nähtu põhjal koostati viktoriin. Kõige rohkem jättis meelde Krit Lossmann. Selleaastase õpilas­konverentsi lõpetas virtuaalne reis Eesti Vabaõhumuuseumisse ning kaunites rahvariietes esivanemate jalakeerutus Saai-Jaani talu õuel. Sisukat päeva jäid meenutama esinejatele antud tänukirjad.

Aitäh õpilaskonverentsi peakorral­dajale Inge Tuuleveskile ning teistele abilistele.