25. aprillil on meie majas harukordne võimalus näha spordiklubi MMAces treenereid ja sportlasi, kes tulevad tutvustama ning huvilistele õpetama sportliku kahevõitluse erinevaid distantse.

26. aprillil ootame huvikeskusesse muusikahuvilisi, et selgitada välja tahtmised ning võimalused siin majas üheskoos või ka individuaalselt tegeleda muusikamängu ja lauluga. Aprillikuu viimasel nädalavahetusel kõlab meie majas võimas laul, sest kokku saavad Pärnumaa Väärikate vokaalansamblite kollektiivid.

Viimased päevad on huvikeskus erilist põnevust pakkunud nii vanematele kui ka noorematele, sest Are vallavalitsus on soetanud meie spordielu elavdamiseks mitmeid uhiuusi ja kalleid spordivahendeid - jõusaalis on nüüd juures väga uhke ja moodne käimislint ja grosstrainer. Jõusaalis käimine on muutunud väga populaarseks, sest jõusaal on nüüd ainult spordiharrastajate päralt. Väikeses fuajees kütab mängijate kirgi uus piljardilaud. Võrkpalluritele on ostetud uued profispordi võrkpallid ning kohe-kohe saame välja vahetada ka võrgupostid ja võrgu.

Erilist uhkust tunneme oma uue vastremonditud duširuumi üle - see näeb tõesti kena välja, särtsud värvid, ilusad riietekapid ja muu vajalik kõik olemas.

Noortekeskus on kolinud üle uude remonditud ruumi, kuhu on õige pea oodata uut sisustust. Samuti avaneb noortel võimalus proovida vana mööbli restaureerimist. Läbi praktilise õppimise saavad nad omale uude tegevustuppa head puhketingimused luua. Kui oma käega juba mööbel tehtud, ei neid asju siis liiga kergelt lõhuta.

Noori on ees ootamas mitmed erinevad õpitoad. Sügisel proovime näitemängu õppima hakata. Miks mitte noored ja vanemad koos harrastusteatris mängimas? Kui tõsiseid huvilisi oleks siis tasuks selle üle kindlasti mõelda. Harrastusteater saab tekkida ainult siis kui on inimestel selle vastu tõeline huvi, vägisi tegemisest ei tule välja midagi. Seepärast teemegi siin üleskutse võtta ühendust neil, kellel näitlemisesoov väga suur ja ise energiat ning tahtmist täis on.

Alati oleme ka lahkelt vastu tulnud inimestele, kes soovivad meie korralikes ruumides pidada juubeleid, sünnipäevi, kokkutulekuid. Selleks palume kindlasti aegsasti ette helistada ja ruumid broneerida.

Maikuu algul ootab meie maja rahvast koristuspäev, kus üleliigne praht ära visatakse ning majaümbrus puhtaks klantsitakse. Peale seda võib rahuliku südamega 4. mail ka korra Lätimaal uudistamas käia, sest Siguldas toimub suur taimelaat. Sinna sõiduks on tellitud 30 kohaline buss. Väike kurvapoolne teade on edasi anda tüdrukutele, kes soovisid maiprintsessi võistlustel osaleda. Sel aastal peame kahjuks sellest toredast plaanist loobuma, kuid imeilusad juba soetatud missikroonid jäävad ootama järgmist kevadet, mil kindlasti on plaanis see tore pereüritus läbi viia.

Maikuus toimub valla koolides väga palju üritusi, sestap oleme meie siin veidike tagasihoidlikumad ja teeme ettevalmistusi 30. mail toimuvaks Monoteatri etenduseks, kui Aresse tuleb esinema Eestimaal väga armastatud näitleja Jan Uuspõld.

Kevadiseks peaürituseks oleme plaaninud 1. juunil Are Mõisapargis toimuva Suure Kevadpeo, kus korraga ühel päeval on vaja läbi viia üks võimas Laulu- ja tantsupidu ning pidada rõõmsalt Lastekaitsepäeva. Laulu - ja tantsupeol osalevad väga paljud erinevad kollektiivid nii Are vallast kui ka Halinga vallast. Lastekaitsepäeva raames toimuvad pargis erinevad võistlusmängud, hüppamiseks pannakse üles mitu batuuti. Meie rõõmsale pargipeole on oodatud kauplema kõik külaseltsid ja inimesed, kes midagi vahvat on valmistanud ning arvab et see võiks huvi pakkuda ka teistele. (lilletaimed, rohevahetus, erinev käsitöö, koogid - joogid jne).

Teeme üleskutse kõigile, kes on tegelenud või hetkel tegeleb kollektsioneerimisega (margid, pildid, tikutoosid, pastakad jne). 1. juunil on täpselt õige aeg see varandus kapist välja võtta ja ka teistele näha tuua. Mida vanem ja suurem kollektsioon seda parem, mida rohkem, seda uhkem!

Ootame ka inimesi, kes sooviks näidata teistele oma lemmikloomi - koeri, kasse, sitikaid, putukaid, linde, põrsaid, lambaid, kitsi jne. Aga enne, kui soovid mõnest eelloetud tegevusest osa võtta, palun anna enda osalemissoovist 25. maiks märku Are Huvikeskusesse Viljale

Palun jagage seda infot edasi, külaseltsid võtke end kokku - põhjust üheskoos midagi toredat korda saata!

Loodetavasti tekitasime oma artikliga teile huvi tulla meie maja tegemisi-toimetamisi uudistama ja üritustel aktiivselt kaasa lööma. Meie poolt - ilusate kohtumisteni!

Kultuurijuht Vilja Alamaa ning spordi- ja noortejuht Kerli Hiiemäe