Suur batuut paigaldatakse muruplatsile kell 14.00 Plaanide kohaselt algab küladepäeva programm kell 15.00, kui Seltsimajas toimub Heino Seljamaa kohverteatri etendus „Okasroosike".

Seejärel viib väga huvitava vestluse läbi Eesti Jahimeeste Seltsi esindaja, kes räägib jahieetikast ning sellest, milliseid tööülesandeid peavad jahimehed peale jahilkäimise tegema igapäevaselt. Are vallas on kaks jahiseltsi, kes samuti küladepäevaks teevad ettevalmistusi ning eksponeerivad jahitrofeesid ning tutvustavad omi tegemisi.

Peale jahijuttu tuleb esinema RMK-st Tiiu Annuk, kes tutvustab õppefilmi Eesti metsa lugu ning räägib puhkusest metsas ja veekogude ääres. Toimuvad erinevad mängud ja äraarvamised nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Samal ajal on võistluseks üles pandud stend erinevate põllu ja aiakultuuride tundmise kohta.

Kell 18.00 toimub ülesrivistus külade kaupa ning antakse start spordi- ja võistlusmängudeks. Küladele saadame välja eelnevalt võistlusjuhendid, et tutvuda ja selle järgi panna kokku oma võistkonnad. Kodutööks kõigile küladele on valmistada omatehtud originaalmoos, mis võtta kaasa degusteerimiseks ja hindamiseks.

Tegevused küladepäeval toimuvad paralleelselt, toimub külade omavaheline jõukatsumine ja kõigil aladel on ka võimalik võistelda individuaalselt. Lisapunkte on võimalik saada juba külade rivistusel, kui on välja pandud külade lipud vms sümboolika. Samuti eeldatakse, et külad on originaalsed ja suudavad end teistest tuntavalt eristada. Toimuvad erinevad võistlused, enim huvipakkuv on ehk traktori T-25 vigursõit.

Tordi- ja hoidistekonkurss toimub individuaalarvestuses. Oodatakse suurt osavõttu. Tuleb teha kaks kooki, millest üks läheb degusteerimiseks. Osalenud tordid kingitakse hiljem võistluste autasudeks. Lisainfot küsi Viljalt.

Küladepäevale on kutsutud oma raudseid suksusid näitama mootorrataste omanikud, samuti on teretulnud ja kindlasti oodatud uunikumiautod ja mootorrattad, erinevad vanad põllutehnika agregaadid, mis ka teistele inimestele huvi ja elamusi pakuksid.

Päeva lõpuks lööb hindamiskomisjon punktid kokku ja selgitab välja, kes saab tiitli „Parim Are valla küla 2013".

Enne külasimmanit oodatakse kõikidelt küladelt 5 minutilist moeshowd taaskasutuse teemal, kus ainsaks reegliks on, et demonstreeritakse ainult taaskasutatud materjali, mida originaalsem, seda rohkem punkte. Esinejate arv ei ole piiratud, kuid hinnatakse vajalikke ja põhjalikke moetutvustustusi vabalt valitud vormis.

Järgneb lõbus simman ja autasustamised.

Peatselt valmivad Are valla Küladepäeva reklaamid kuulutustahvlitele, kus päevaprogrammi täiendavad ka täpsemad kellaajad ning kontaktid. Laata me seekord ei korralda, kuid kui leidub vallarahvast, kes soovivad pakkuda müügiks käsitööd või kohalikku toitu - olete teretulnud.

Vajalikke ettevalmistusi, mis tagavad eduka osalemise, saavad külade esindused teha ka eelinfo põhjal, kui saate kätte võistlusjuhendid.

Korralduskomisjon koosseisus Andrus Tugedam, Ly Jõgila, Reet Alamaa, Signe Rõngas, Viiu Tamla, Vilja Alamaa, Malle Unt, Anneli Uibu. Info ja teated Vilja 5105498 ning Signe 5253189