Projekti eesmärgiks oli Aravete arengukava uuendamine, sest sihipärase tegevusega areneb nii elukeskkond kui elanikud. Samuti seltsi juubeliks auhindade soetamine, infovoldiku väljaandmine, 409 foto tellimine ja kroonika koostamine. Seltsi juubelil osalesid Ambla valla külade ja külaseltside esindused, maakonnast oli külalisi veel kaheteistkümnest külaseltsist. Korraldasime kaks õppepäeva. "Vanade fotode säilitamise koolitus" ja "Energiad meis ja meie ümber".

Fotode koolituse põhitõed, mida kõigile inimestele südamele panna, oleksid järgmised: võtke fotod, fotoalbumid ja kirjutage hariliku pliiatsiga foto taha NIMED, AASTA, KUS FOTO TEHTUD, MIS SÜNDMUS. Tundub lihtne, sest ma ju tean täna, kes on pildil, aga 20 aasta pärast ei mäleta enam. Noorematest põlvkondadest rääkimata. Ärge visake ühtki pilti ära, ka siis mitte, kui te pildil olevaid inimesi ei tunne! Pendlimehe koolituse vastu oli huvi nii suur, et kolme tunniga oli etteregistreerimisel nimekiri suletud. Pakkusime aktiivsetele inimestele, kes seltsi tegemistes ikka kaasa löönud. Paljudele oli see täiesti uus kogemus.

Osalejad said esmased teadmised pendli toimimisest, sellega ümber käimisest, mida tohib, mida mitte, millised on võimalused. Edasi õpetas juba Kalju Paldis, kuidas kaardi peal oma tervise kohta vastuseid otsida ja ennast tervendada. Tagasiside oli enamuses positiivne, aga oli ka pettunuid, kellel ei hakanud pendel tööle ja kes jõudsid tõdemusele, et see pole nende usk. Õppetund ka neile.

Projekti rahastasid Kohaliku omaalgatuse programm ja Ambla Vallavalitsus. Tänan kõiki, kes andsid oma panuse projekti edukaks elluviimiseks. Kaunist suvepuhkust!