Argentina tango on Lõuna-Ameerika päritolu kirglik ja intiimne tants, mis sündis kiiresti kasvavate ja etniliselt kirevate suurlinnade Buenos Airese ja Montevideo äärelinnades 19. sajandi lõpus, sidudes Euroopa muusikaja tantsutraditsiooni (habaneera) Lõuna-Ameerika päritolu milonga ja Aafrika rütmidega (candombe).

Praeguseks on Argentina tango üha enam populaarsust kogumas nii lavalaudadel kui ka seltskondliku tantsuna. Tangot armastatakse selle ilu, kire, draama ja kaashaaravuse pärast.

Argentina tango kannab endas nii melanhoolsusust, võitlusvaimu, ebakindlust kui ka uhkust. Tango – see ei ole tantsufiguuride kogum, vaid lugu, mis jutustab kirest ja õrnusest. Argentina kirjanik Jorge Luis Borges kirjeldas tangot kui nukrat tunnet, mida on võimalik tantsida. Nii tantsitakse lahusolekut ja kohtumist, südamevalu ja õrnust. Argentina tango on kolm minutit armastust ja kirge – tantsivad kaks ühes rütmis tuksuvat südant.

Tangot tantsima õppides on olulisim improvisatsiooniline liikumine ning oma partneri ja teiste tantsupõrandal olevate paaridega arvestamine.

Argentina tango Nõmmel

Reedel, 10. oktoobril Nõmme kultuurikeskuses (Turu plats 2)
20.00–21.00 Argentina tango õpituba algajatele Merle ja Ilmari Mängu juhendamisel. Pilet 5 eurot.
21.00–02.00 milonga. Pilet eelmüügist 15 eurot, kohapeal 25 eurot.
Tangoetteaste Cafe Buenos Airese tantsijatelt, lavastaja Karmen Ong
Gneración Tango – Gastón Godoy (Argentina) ja Laura Atienza (Hispaania) esinemine
DJ Maret (Tango de Maret)
Tangoteemaline viktoriin, auhinnad!
Gastón Godoy ja Laura Atienza viivad 10.–12. oktoobrini Tallinnas läbi Argentina tango töötubasid erinevatele tasemetele tantsustuudios Euphoria (Juhkentali 52–2.) Lisaks reedesele milonga'le Nõmme kultuurikeskuses on laupäeval milonga Tee Kuubis tantsusaalis (Kreutzwaldi 24).
Lisainfo töötubade kohta ning registreerimine: www.tangomeeting.eu
Info Facebookis: www.facebook.com/tangomeetingtallinn