Samas selgus rahvaloenduse tulemusel, et meie vallas on püsivalt elavate inimeste arv veelgi väiksem kui rahvastikuregistri andmetel.

Lohutust ei paku ju ka see, et kõigis Eesti maapiirkondades on rahvaarv viimase 12 aasta jooksul väga oluliselt vähenenud. Põhiliseks lahkumise põhjuseks on inimeste liikumine tasuvate ja huvipakkuvate töökohtade järele.

Siinkohal tänan kõiki meie vallas tegutsevaid ettevõtteid ja ettevõtjaid, kes meie inimestele oma kodukohas tööd pakuvad ning piirkonna majanduselu käigus hoiavad.

Alanud aastal saab täis ka praeguse volikogu tööperiood ja sügisel ootavad ees uued valimised. Tänud kõigile volikogu liikmetele, vallavalitsusele ja ametnikele koostöö eest.

Ja kui vahel on ka olnud eriarvamusi, on suudetud siiski kõige olulisemates asjades kokku leppida ning valla arenguga edasi liikuda.

Järgmiste aastate kõige suuremateks väljakutseteks on, kuidas kohandada valla tegevusi ja ülesandeid meie väheneva õpilaste- ja rahvaarvuga, kuidas tulla toime hoonete halduskulude kasvuga ja muude valda mõjutavate probleemidega.

Samas tuleb tagada meie valla kõigi piirkondade areng ja võrdsed võimalused valla pakutavate teenuste osas.

Tore oleks, kui järgmistel valimistel kandideeriks volikokku rohkem noori ja ka neid inimesi, kes seni pole kohaliku elu korraldamisel kaasa löönud.

Eraldi tahan tervitada kõiki Suure-Jaani vallast pärit noori, kes seoses õpingutega või tööga koduvallast ära on. Tulge ükskord koju tagasi, tooge kaasa oma kogemused ja nooruslik energia, tehke nii, et meie kodukant oleks jätkusuutlik ka aastakümnete pärast.
Möödunud aastat tuleb lugeda meie valla jaoks kordaläinuks. Alati saab midagi teha paremini ja rohkem.

Meie vallaelu korraldamisel võiks lähtuda John Wesley sõnadest:
Tee niipalju head kui saad,
kõikide vahenditega, millega saad,
igal viisil, mil saad,
igas kohas, kus saad,
kõikidele inimestele, kellele saad,
nii kaua, kui saad.

Kõigile tervist, inimlikku õnne ja mõistlikku meelt!