IDIOOT

16. augustil linastub kohvikukinos Rainer Sarneti lavastatud film "Idioot", mis põhineb Fjodor Dostojevski samanimelisel romaanil. Film jutustab naiivsest vürst Mõškinist, kes asub päästma hukatusse minna otsustanud naise hinge. "Idiooti" võib käsitleda kui kirglikku ja põletavat armastuslugu või filosoofilist jutustust inimesest, kelle vahetu käitumine tekitab teistes moraalset rahutust ja igatsust headuse järele.

Film on üles võtud Narvas Aleksandri kirikus, Tallinnas Dominiiklaste Kloostris ja Mustpeade majas.

"Idioodis" mängivad Risto Kübar, Katariina Unt, Tambet Tuisk, Ain Lutsepp, Tiina Tauraite, Sandra Üksküla-Uusberg, Ragne Veensalu, Ülle Kaljuste, Taavi Eelmaa, Juhan Ulfsak, Kaido Veermäe jt.

Filmi produtsent on Katrin Kissa, operaator Mart Taniel, monteerija Tambet Tasuja, helilooja Ülo Krigul, kunstnik Jaagup Roomet ning kostüümikunstnikud Jaanus Vahtra ja Riina Põldroos. Filmi helirežissöör on Ivo Felt, valgusmeister Taivo Tenso ja grimmikunstnik Anu Konze.

KUTSAR KOPUTAB KOLM KORDA

Mis juhtub siis, kui su ellu saabub ootamatu külaline?

Väikelinna viiuldaja Marju (Marika Vaarik) kasvatab üksi kahte last ning üritab igapäevaeluga hakkama saada, muutes argipäeva enda jaoks maagiliseks. Ühel hetkel saabub tema ellu ootamatu külaline. Marju saab võimaluse teha oma elus vigade parandus. Tal tuleb ootamatult ja lõplikult leida vastus küsimusele, mida ta elult tegelikult tahab?

Aga mis siis, kui oluline viga jäi õigel hetkel tegemata?