Septembrikuu köögivili oli kurk. Lasteaia galeriis sai näha väga vahvaid ja loomingulisi kujukesi kurkidest, mis lapsed olid koos lapsevanemaga valmis teinud. Rühmas degusteeriti marineeritud kurki. Mapi vahel leidis oma koha muinasjutt "Kurgil oli kurk haige."

Oktoobrikuus oli köögiviljanädal kõigis koolides ja lasteaedades. Saime sellest veelgi hoogu juurde ja jätkasime oma tegevusi. Oktoobrikuu kapsanädal haakus hästi sama kuu ülemaailmse nägemispäevaga. Viisin rühmades läbi nägemisega seotud tegevusi - uurisime raamatust silma ehitust, mõtisklesime selle üle, milleks on inimesel silmalaud, kulmud, ripsmed, miks on kaks silma parem kui üks jne. 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Oktoobrisse mahtus veel ära kuulmisnädal, mille raames toimusid taas vestlusringid rühmades. Kuulmisnädala tegevustest valmis mapp, mida saab kasutada sama teema käsitlemisel ka järgnevatel aastatel. Mapist leiab suure pildi väliskõrvast ja sisekõrvast, koos selgitustega. Lisaks materjale selle kohta, et miks müra on kõrvadele kahjulik ja miks läheb laevas vahel süda pahaks. Mängisime telefoni mängu.
Põlva linnas on turvalisuse aasta ja mis on veel parem garantii turvaliseks liiklemiseks, kui mitte selged silmad, "teravad" kõrvad.

Novembrikuus tuleb kõrvitsanädal. Veidi eeltööd tehes leidsin maitsva kõrvitsakaraski retsepti ja ma loodan, et see saab nii suurte kui väikeste lemmikuks ja saab olema meie lasteaia menüüs sagedaseks külaliseks.

Koostöös köögiga täienes lasteaia menüü mitme uue, kuid maitsva retsepti võrra. 

Kuna oli hea saagirikas kõrvitsaaasta, siis lahked ja hoolivad lapsevanemad on andnud oma vabatahtliku panuse laste söögilaua
mitmekesistamiseks ja keldris on küpsetamist ootamas mitu suurt kõrvitsat.

Veel on plaanis uurida õuna, porgandit, kartulit, kaalikat ja sibulat - kõik tervislikud ja vajalikud aedviljad.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80