Investeeringute osas on põhirõhk teedel, kus igal aastal soovitakse panustada 64 tuhat eurot. Euroopa Liidu abifondidest planeeritakse saada toetust üks miljon eurot, et remontida gümnaasiumi spordikorpus ja ehitada hoolekande tarbeks sotsiaalmaja. Nende ehituste omaosaluse tagamiseks on planeeritud võtta juurde laenu 200 tuhande euro ulatuses. Volikogu istungitel käis mitmel korral läbi ka ordulinnuse arendamiseks laenu võtmine, aga kuna ettepaneku tegijad ei olnud  endas kindlad, siis see eelarvestrateegiasse veel ei jõudnud.

Peamiseks tuluallikaks eelarvestrateegias on üksikisiku tulumaks ja riigi toetus. Kuigi inimeste arv vallas väheneb, on tulumaks siiski tõusnud viimasel kolmel aastal keskmiselt viie protsendi võrra. Sama suurt tõusu planeeritakse ka järgnevatel aastatel. Maamaksu määrasid ei ole plaanis muuta. See võib muutuda, kui riik viib läbi maa hindamise, millelt maksu arvutatakse. Teiseks suureks tuluallikaks on riigi poolt antavad toetused õpetajate palkadeks ja sotsiaaltoetuste maksmiseks ning tuluerisuste vähendamiseks antav mittesihtotstarbeline toetus.

Vallavolikogus vastu võetud eelarvestrateegia tagab valla stabiilse elukorralduse ja võimaldab taotleda toetusi Euroopa Liidust valla arendamiseks.