Muutmaks jäätmevedaja vahetust elanikele lihtsamaks on AS-il Veolia Keskkonnateenused Keilas klienditeeninduspunkt, kus inimesed saavad täpsustada lepingu tingimusi, tagastada allkirjastatud lepinguid ning esitada küsimusi korraldatud veoga seonduva kohta.

Esimesel, 11.augustil toimunud klienditeeniduspäeval külastas punkti ligikaudu 90 inimest. AS Veolia Keskkonnateenused esindaja Katrin Kruusvaldi sõnul olid paljud kohale tulnud allkirjastatud lepingut üle andma. Oli neid, kel tekkinud uue lepingu kohta küsimusi.

Toome vastused põhilistele küsimustele.
Jäätmemaja, konteineri või aiaga piiratud territooriumi lukustamise korral peab klient tagama vedajale veopäeval ligipääsu.

Kliendil on võimalik valida kolme variandi vahel:
Kas klient avab veopäeval lukud ise; toob vedajale võtme/ puldi (nii mitu võtit/pulti kui mitut erinevat jäätmeliiki objektilt kogutakse) ning tellib teenuse vedajalt, kuutasu 9,59+km; või ostab vedajalt tabaluku, mille vedaja avab universaalvõtmega. Viimasel puhul kuutasu avamisega ei kaasne.

Tänaseks on eelmine vedaja andnud Veolia KKT-le üle tema käes olnud võtmed.

Klientidel on võimalik sõlmida otsekorraldusleping
Kliendid, kellel toimub jäätmevedu miinimumsagedusega ja kaherattalise konteineriga, esitatakse arve 1 kord kvartalis (esimene arve Veolia KKT AS-i poolt laekub oktoobris).

Juhul, kui e-arve saamise võimalus puudub, on võimalik sõlmida pangas otsekorraldusleping. Sellisel juhul paberarvet kliendile ei saadeta ja pank kannab arve summa osutatud teenuste eest Teie arvelt Veolia KKT AS-i arvele. Selliselt käitudes säästame hulga paberit ja postikulu ning kliendid, kes arveldavad pangas, säästavad samuti ülekandega seotud kuludelt.

Otsekorralduse uue vedajaga saab sõlmida peale esimese arve kättesaamist pangakontoris, Veolia Keskkonnateenused AS kontoris või internetipangas.
_____________________________________________

Pakendeid viib endiselt Ragn-Sells

Ragn-Sellsi teenusejuht Kalle Grents kinnitas, et kuna pakendijäätmed ei kuulu korraldatud olmejäätmeveo alla, jätkuvad seni kehtinud lepingud ka järgmisel aastal.

Mis on pakendikott?
Pakendikoti teenuse tellija saab kaks ühekordset kasutatavat kilekotti - kollase ja rohelise. Kollasesse pakendikotti lähevad: erinevad pakendijäätmed (va klaastaarat) alumiiniumist ja plekist purgid ja konservikarbid, plastmassist pudeled ja topsid kartongist mahla- ning veinipakke (tetrapakke), kilekotte jms. Rohelisse pakendikotti lähevad: klaastaara (pudelid ja purgid). Pakendeid saavad tasuta ka KÜ-d üle anda, tellides vastava teenuse Ragn-Sellsilt.

Hea teada: Pakendikoti äravedu toimub ühel konkreetsel nädalapäeval iga 28 päeva tagant. Pakendikoti teenus on tasuta (tühisõidu tasu 3.83 €)

Kui soovid pakendikoti äraveost loobuda, teavita sellest Ragn-Sellsi 2 tööpäeva ette.

Pea meeles: Täis kilekoti(d) tuleb jätta olmejäätmete konteineri kõrvale ning graafikujärgsel tühjenduspäeval viib pakendijäätmete kogumisauto selle ära. Täis kilekoti asemele jäetakse alati uued tühjad kilekotid.

Pakendikoti teenust kasutades saavad elanikud kokku hoida prügiveokuludelt. Pakendikoti teenus on tasuta (kulud kannab TVO) Hinnanguliselt moodustavad pakendijäätmed 25-30% olmejäätmete kogumassist ja mahuliselt isegi kuni 60%. Sorteerides pakendijäätmeid eraldi väheneb olmejäätmete maht ja prügikonteinerit ei ole vaja nii tihti tühjendada.

Teenuse info: Klienditeeninduse üle-eestiline infotelefon:15155 e-post: info@ragnsells.ee

______________________________________________________

Veolia Keskkonnateenused AS´i klienditeeninduspunkt on avatud:

18.augustil, 25.augustil ning 8.septembril kell 10.00 - 15.00 Keila Linnavalituse I korrusel. Lisainfo: www.veolia. ee, tel. 1919, 640 08 00.

AS Veolia viib ära ka suurjäätmeid.
Suurjäätmed on vanamööbel - diivanid, toolid, lauad, kapid, kardinapuud, vaibad, jms suuremõõtmeline jääde, mis ei mahu oma mõõtmete või nende kaalu tõttu konteinerisse. Suurjäätmete teenuse tellimisel on mõistlik küsida Veolialt täpne veopäev ning vahetult enne äraviimist jäätmed konteineri juurde viia. Veolia teostab antud jäätmete äraveo hiljemalt 3 päeva jooksul. 15m3 suurjäätmete äraveo hind on 0,01€.
Ps. Ehitusjäätmed ei ole suurjäätmed. Lähim ehitusjäätmete vastuvõtu punkt on Keila vallas, Tõmmiku külas.