Erilisem on kooliaasta algus neile, kes esimest korda kooli tulevad. Seljataga on mängulised lasteaiaaastad ja ees ootab põnev kooliaeg. Eelkoolis osalenutel on selge, kuidas koolis peab olema, kuid on neidki, kes alles hakkavad koolielu reegleid avastama. Et see neil tagasilöökideta kulgeks, on siin suur tähtsus lapsevanemal, kelle abi, toe ja jälgimiseta ei saaks laps kindlasti hakkama. Kool on alati valmis lapsevanematega koostööks ja toetama neid lapse püüdlustel koolis edukalt edasi jõuda.

Haridus on kulukas, aga iga sinna kulutatud sent on investeering tulevikku. Et see panus ka ära tasuks, võiksid lapsevanemad aeg-ajalt heita pilgu oma koolilapse õpikutesse ja vihikutesse. Õppige ja lugege koos temaga, arutlege ning leidke koos vastused. Nii on teie lapsel koolis lihtsam ja ta suudab kogu õppeaasta vältel teadmisi omandada. Siin tuleks mõista, et tähtis ei ole ainult omandada faktiteadmisi, vaid arendada tuleb ka selliseid omadusi nagu suhtlemis- ja koostööoskust, kohanemisvõimet, leidlikkust, osavõtlikkust, kannatlikkust, loovust jne. Laps tuleb panna uskuma enda võimetesse, et ta saab hakkama ja kui ta eksibki, siis oskab ta õppida omaenda vigadest. Nooruses väljakujunenud väärtused püsivad kogu ülejäänud elu jooksul stabiilsed. Soovin esimese klassi õpilastele palju avastamisrõõmu ja õppimistahet.

Edu ja tahet tarkust omandada soovin ka uutele gümnasistidele. See õppeaasta algab gümnaasiumile erilisemalt, sest käivituvad kolm uut õppesuunda: reaal-, humanitaar- ja spordisuund. Need suunad on kujundatud kõik selliselt, et kooli lõpetades peaksid kõik õpilased olema läbilöögivõimelised, jätkamaks oma haridusteed kõrgkoolides või kutsekoolides.

Sellel õppeaastal alustab 10. klassis 33 gümnasisti, igaüks omas suunas ja oma valikkursustega. Usun ja loodan, et teie valikud on olnud õiged. Kool on õppeaastaks valmis ja jätkab oma traditsioonilises akadeemilises rütmis. Täiendatud on kooli tehnilist baasi, korrastatud klassiruume ja parandatud sportimistingimusi. Koostööd jätkatakse uute õpetajatega ja kooliperre on lisandumas inglise keele õpetaja ning füüsika õpetaja. Struktuurist on muudetud psühholoogi ametikoht ja seda teenust hakkab kool sisse ostma vastavalt vajadusele. Siinkohal tänan Triin Lingienet, Neeme Danzigeri ja Hille Krusbergi meeldiva koostöö eest ja soovin edu uutes väljakutsetes. Traditsiooniliselt on tarkusepäev 1. september, mis sellel aastal on laupäeval.

August Kitzbergi nim Gümnaasium õnnitleb kõiki selle päeva puhul ja alustab õppeaastat 1. septembril kell 10.00 aktusega Karksi Valla Kultuurikeskuse saalis.

Head kooliaasta algust praegustele ja tulevastele koolijütsidele, lastevanematele, õpetajatele ja koolitöötajatele!

Aktuse info

9.30-10.00

kogunemine kultuurikeskuse saali I ja XII klassi õpilased kogunevad sinisesse saali kell 9.45
10.00 aktus
11.00
rongkäik kooli
11.20
klassijuhataja tund

Infot busside graafiku kohta jälgige Karksi valla ja kooli koduleheküljelt.

RIIETUS PIDULIK!