Sellel aastal on järjekordne hulk noori teinud viimase pingutuse ning omandanud kas põhikooli- või gümnaasiumihariduse. Nad on avastanud, meelde jätnud, unustanud ning jälle meelde tuletanud. Nad on laiselnud, kaotanud motivatsiooni ning selle siis jälle üles leidnud. Aga mis peamine, läbi õppimise on nad sillutanud tee  õigete valikute tegemiseks ning oma unistuste täitumiseks.

Milline on olnud see 53. gümnaasiumilend klassijuhataja Katrin Veevo juhtimise all?

Kuldmedalid - Christin Algo ja Katri Mets, hõbemedal - Kätlyn Jürisaar.

Riigieksamid: 90 punkti: Lea Kiilaspea eesti keel. Üle 80 punkti: Katri Mets geograafia, matemaatika, eesti keel, inglise keel, ühiskonnaõpetus, Christin Algo eesti keel, inglise keel, ühiskonnaõpetus, Raldo Lill eesti keel ja inglise keel, Aleksander Rahnel inglise keel, Kati Veske ühiskonnaõpetus, Madis Sarapuu ühiskonnaõpetus, Margit Sillaste ühiskonnaõpetus, Talis Tammearu inglise keel.

Soovin tunnustada hea tulemuse eest matemaatikas, üle 70 punkti Talis ja Tiina Tammearut.

Olümpiaadidelt on häid kohti saavutanud Christin Algo ja Madis Sarapuu.

Aasta õpilane 2012 Kätlyn Jürisaar, lisaks 2013. aasta Viljandimaa aasta noor tegija. Õpilasesinduses ja ühiskondlikult aktiivsed Kätlyn Jürisaar, Siret Sarv, Sten Sõmmer ja Katri Mets.

Spordis on suurepäraseid tulemusi saavutanud, Berit ja Birgit Hromenkov, Aleksander Rahnel, Sten Küper, Sten Sõmmer, Kevin Kahk ja Kätlyn Jürisaar.

Rahvatantsurühmas „Samm Sassis" on hingestatult tantsinud Christin Algo ja Sten Küper.

Muusikas ansambli „Tuulepuu" liige Katri Mets.

Omad väikesed ja suuremad saavutused olid kõigil lõpetajatel, aga saadud koolitunnistus ei tähenda veel midagi  - alles elus näitab inimene, mida ta tõepoolest väärt on. Tuult tiibadesse 53. lend!

Ühe verstaposti on läbinud ka põhikoolilõpetajad. Neid on klassijuhatajatena vedanud õpetajad Leina Sipelgas ja Maire Kahu.

Põhikooli jooksul on heade õpitulemustega silma paistnud järgmised õpilased:  Maritta Mägi, Maarja Mõts, Triin Sepp, Stella Toomsoo ja Vootele Saatmann.

Tublid sportijad: Sander Karbus, Karmo Kadaja, Georg Lullo, Teven Toomla, Kuldar Hallika, Greete Küper, Maritta Mägi, Anna-Liisa Maiste.

Andekad kunsti alal: Triin Sepp, Gerli-Maigret Kuhi, Liisi Münter, Iris Ojasoo. Särava lauljana on silma paistnud ansamblis "Linnutee" Maarja Mõts, pillimehena Karmo Kadaja. Näitlemisega on publiku südame võitnud Sander Karbus ja Maarja Mõts.

Aktiivsed õpilasesinduse liikmed on olnud Vootele Saatmann ja Gerli-Maigret Kuhi.

Head tantsijad on Cäroliin Sarv, Greete Küper, Lisette Pärna, Maritta Mägi.

Nüüd, pärast põhihariduse omandamist, tuleb valida kas gümnaasiumi- või kutseharidus. Julgen tugevalt soovitada jätkata hariduse omandamist kodukooli gümnaasiumiastmes. Siit saadud teadmised annavad häid võimalusi edaspidisteks õpinguteks kõrg- ja kutsekoolides. Võib ju tunduda, et kusagil mujal on parem ja pakkumised suuremad, kuid uskuge mind - see ei ole nii. Seetõttu usaldage oma kooli ja õpetajaid, sest nad teavad, mida räägivad.

Tunnustan ka neid õpilasi, kes alles jätkavad oma rasket tööd koolis - hariduse omandamist. Nad on teada saanud palju uut ja huvitavat. Nad on toonud au ja kuulsust koolile maakonnas, kui ka vabariigis olümpiaadidel, võistlustel, esinemistel ning spordis. Toon välja siinkohal tublimad õpilased ja silmapaistvamad tulemused.

Kõige paremaid tulemusi õppimises näitasid 35 õpilast, kes pääsesid Karksi valla preemiareisile. Nendest kiituskirjaga lõpetasid Eva Lotta Metsa, Lenne Sõmmer, Tobias Tae, Taire-Mari Tauts, Mirtel Vokk, Henri Kunimägi, Brigitta Uibo, Georg Teiter, Andres-Olaf Hendrik, Anete Loreen Saar, Triinu-Liis Fomitšev, Laura Lemming, Gedly Tugi, Anette Tihomirov, Enn Robert Kinnas, Emma Loore Tae, Brigitta Sibrits, Berit Tugi, Greete-Caisa Allik ja Hanna-Lauren Loit.

Aasta on toonud meile edu olümpiaadidel ja võistlustel vabariigi tasemeni välja. Enamus meie parimaid sai esile tõstetud aprillikuu vallalehes õppejuht Marika Mäekivi artiklis. Tahan neile lisada veel TV 10 Olümpiastarti IV etapil palliviskes I koha saavutanud Gedly Tugi ning kettaheites III koha pälvinud Enn Robert Kinnase.

Üleriigilisel internetipõhisel metsaviktoriinil saavutati gümnaasiumiastmes I ja III koht ning põhikoolide arvestuses saadi kolmikvõit õpetaja Mariliis Sanga juhendamisel.              

Kärt Leppik (juhendaja Siret Vene) pälvis raamatupreemia üleriigilisel ajalooalaste uurimistööde võistlusel Eesti Vabariigi Presidendi auhindadele.

Eraldi toon välja 10. klassi õpilase Mikk Kase, kes oma saavutustega pälvis sellel õppeaastal aasta õpilase tiitli. Palju õnne talle ja et tal jätkuks energiat edaspidisteks tegevusteks.

Ma olen uhke oma õpilaste ja õpetajate üle, sest koos oleme ületanud kõik takistused ja edukalt lõpetanud selle õppeaasta. Tänan ka vanemaid, kes te olite toeks oma laste tegemistele ja õppimisele, sest teie roll nende arengus on hindamatu. Tunnustan Karksi valda, kelle esimeseks prioriteediks on kahtlemata haridus ning kellega koostöös sai nii mõnigi kasvatusküsimus lahendatud. Tänan kõiki Karksi valla allasutusi koostöö eest ja loodan head läbisaamist ka uuel õppeaastal. Suur tänu ettevõtetele, kes on oma panusega aidanud kooli arengule kaasa. Tänu teile sai käivitatud robootikaring, läbi viidud öökool ning täiendatud staadionit.

Oluline on, et terve kogukond teeks omavahel koostööd, siis ei pea me muretsema hea hariduse kättesaadavuse kadumise pärast maapiirkondades.

Ilusat suvevaheaega ja kohtumiseni uuel õppeaastal!

9. klasside lõpetajad.  Foto: Kalmer Märtson