Muret teevad kodanikud, kes ei oska pidada puhtust ja korda. Igaüks peab enda järel koristama ja oma prügi vii­ma selleks ettenähtud kohta. Oleme vallas paigutanud mit­med sorteerimiskastid eraldi prügi, pakend ja paber. Kui kasutada neid kaste, siis kind­lasti panna kastidesse selleks ettenähtud jäätmed. Vastasel juhul jäätmevedaja kasti ei tühjenda enne kui selles on selleks ettenähtud jääde. Va­nemad, kes saadavad lapsi prügi viima palun veenduge, et laps ulataks prügikastini ja ta paneks ikka selle prügi kasti. Prügiauto ei võta prügi­kasti kõrval olevat kotti kaasa ja siis tuleb kellelgi teisel see jälle koristada. Olete kindlasti märganud, et Saare kuusikus käivad lammutustööd. Sel aastal teeme sinna puhta plat­si, mis tähendab et kõik raja­tised lammutatakse. Lava oli väga mäda ja seda enam ka­sutada ei saa. Lammutustööd võivad käia terve suve jooksul, mistõttu olge ettevaatlikud ja jälgige oma lapsi, et nad seal ei viibiks ilma vanemata. Loo­dame, et uuel Euroopa Liidu rahastus perioodil 2014-2020 saame lisarahasid ja õnnestub ehitada uus puhkeala Saare kuusikusse, ehitusprojekt sel­leks on juba projekteeritud. Palun ärge viige ka Saare kuu­sikusse prügi ja prahti. Senini oleme lubanud sinna viia oksi ja lauamaterjali, kuid viimasel ajal on sellest tehtud prügi­mägi. Viimase põletamise ajal leidus seal kaltsu, kompos­timaterjali, betooni jne. Pa­lume Saare kuusikusse prügi mitte viia. Ka jäätmejaama tuuakse jäätmeid, mida me vastu ei võta. Valla kodulehel on üleval jaama lahtioleku ajad ja ka nimekiri nendest jäätmetest, mida vastu võe­takse. Veelkord meeldetule­tuseks: Imavere keskkonna­jaam avatud R 12.00 -16.00 ja L 10.00 -14.00. Muul ajal jäätmete toomine kokku lep­pida maanõunik S. Tammega. Tavaliselt kodumajapidamises tekkivad ohtlikud jäätmed on: aegunud ravimid, elavhõbeda kraadiklaasid, kodukemikaa­lid (torupuhastusvahendid, küünelaki eemaldid, juukse­lakid, õhuvärskendid jms), vanaõli, õlised kaltsud, õlifilt­rid, värvi-, laki-, liimi- ja la­hustijäägid, väetised ja pestit­siidid, rotimürk jm biotsiidid, kompaktlambid (ehk säästu­pirnid), päevavalguslambid, patareid ja akud, asbest ja as­bestijäätmed (ahjud, rösterid, pliidid jne). Võtame ka vastu autorehve.

Jäätmejaama ei tohi tuua mööblit, kaltsu, ehitusjäät­meid ja vana sanitaartehni­kat. Need saab iga inimene viia Väätsa Prügilasse, mis on avatud 24 tundi päevas.

Aegajalt tekib probleeme ka vabalt ringijooksvate koer­tega. Hoidke ikka koerad kin­ni, sest kunagi ei tea, kuidas loom käitub. Kui aga näete vabalt ringijooksvaid loo­mi, siis andke vallavalitsusse teada numbril 5300 8485 või 3897 5343. Hulkuvad loomad viime Viljandi varjupaika. Loomi võetakse vastu vaid tööpäeval.

Ilmad on ilusad ja soojad, ning väga palju viibitakse väl­jas. Oluline on meeles pida­da, et viibides avalikus kohas kehtivad siin ka omad reeglid. Alla 16. aastased lapsed või­vad väljas viibida ilma täis­kasvanud saatjata talvisel ajal kella 7.00- 22.00 ja suvisel ajal 6.00-23.00. Peale neid kella­aegu peaks avalikes kohtades olema vaikus ja alaealised, siis ainult koos täisealise saatjaga. Lastele on koolivaheaeg ja see annab neile ka vabaduse kuid arvestama peab ka teiste töö­ealiste inimestega, kes soovi­vad öisel ajal puhata.

Palju viibivad meie lap­sed ja noored ka Eistvere jär­ve ääres. See on mõnus paik ujumiseks ja puhkamiseks. Igal aastal vaatame, et järve ümbrus oleks puhas ja kor­ras. Oleme paigaldanud sin­na prügikastid ja ka parkla juures on prügikast. Mitmete inimeste abiga oleme korda teinud kabiinid ja paranda­nud silla. Katsume siis hoida ise ka puhtust ja korda järve ümbruses.

Sellised väiksed mõtted, tähelepanud ja mured. Loo­dan, et suvi tuleb mõnus ja päikseline.

Käitume siis avalikus ko­has viisakalt ja jälgime ikka reegleid. Eks me kõik soovi ju, et meie ümber oleks kord, puhtus ja austagem kaaskoda­nikke.

Kaunist suve!