Saali avamiseks võttis sõna vallavanem ja rääkis kuidas kõik on alguse saanud ning mida on tehtud. Maja remontimiseks tuli alustada katusest, sest see jooksis läbi nagu kurn. Õnneks toetas meie pojekti Valga maavalitsuse juures olev komisjon ning EAS eraldas raha hasartmängumaksust laekunud vahenditest.

Tõeline rõõmusõnum oli ka Aakre Rahvamaja energiatõhususe parandamiseks esitatud projekti rahastamine CO-kvootide müügist. Remonditi ja soojustati välisseinad, vahetati aknad ja uksed ning remonditi valgustust. Maja sai väljast korda, aga tegemist vajasid sisetööd.

Esitasime taas EASile projekti hasartmängust laekunud vahenditest rahvamaja siseremondi tegemiseks. Kahel korral ei leidnud taotlus toetust, kuid kolmandal korral õnnestus toetust saada. Ehitaja leidmiseks korraldatud hankele esitas pakkumise 11 ehitusfirmat. Odavaima esitas Raian OÜ ning selle firmaga sõlmisime lepingu. Kohe ehituse alguses selgus ka selle töö murekoht.

Põranda alla oli kavandatud enne valamist paigaldada tasanduskihiks ligikaudu 10 cm kiht kruusa. Pärast põranda lammutamist aga selgus, et seal all laiutas suur auk. Saime sellestki murest üle ning ehitustööd valmisid tähtaegselt. Koheselt algasid ka koristustööd ja ettevalmistused avamiseks. Tublid olid niiöelda oma maja inimesed ja koos tehti ära suur töö. Seekordne töö kiitis tegijat ja tahan siinkohal tänada Helgi ja Enno Punga, Lea Madissovi, Kati Kõivu ja Riina Siiki. Ruumid on kenad!

Et rahvamajal ja kultuuritööl Aakres elu läbi aastate sees püsiks, on oma panuse andnud ja väärivad tänu endised rahvamaja juhatajad Marju Pahva, Eha Päiviste, Ilme Hanson, Kristi Nagla ja endine kolhoosi esimees Aare Kruusamäe. Tänukiri toetuse eest Aakre rahvamaja renoveerimisel anti Valga maavalitsusele ja tänukiri hea koostöö eest Raian OÜle.

Aakre rahvast õnnitles Valga maavanem Margus Lepik ja soovis inimestele värskelt korrastatud maja aktiivset ja meeldivat kasutamist. Rahvamaja avamisel kultuuriprogrammi eest hoolitses Voldemar Kuslap, kes tunnistas, et on Aakres esimest korda, kuid tuleb meeleldi tagasi. Loomulikult ei saa ju pidupäev toimuda ilma sõpradeta. Õnnitlema oli tulnud mitmeid partnereid ja kolleege. Piduliku avamise lõpetas ühine tordisöömine.

Endale kena vormi saanud rahvamaja tuleb sisuga täita meie kultuuri- ja spordiinimestel.

Olles näinud kui palju aktiivsemaks muutus pärast remonti rahvamaja kasutus Pukas, usun sama juhtuvat ka Aakres.

Oleme kultuuriobjektide korrastamisega jõudnud lõpusirgele, sest Aakres jääb veel remontida raamatukogu ruumide ja koridori osa. Kuigatsis lõpetatakse külamaja saali remonti.

Usun, et tehtud investeeringud ja tegevused kultuuri valdkonnas aitavad tublisti toetada Puka valla arengut tulevikus, ent muutuste toimumine vajab siiski aega.