Põhjalikumalt olen nendest muredest kirjutanud eelmise aasta aprillikuu lehes.

2011. aastal lõpetati 2003. aastast alates kestnud, väga mahukas ja kulukas vundamendi ning müüride kindlustustööde projekt. Kokku läksid kõik need kiriku kindlustustööd maksma 265962.- eurot. Neid töid finantseeris Muinsuskaitseamet. Enam meie kirik ei vaju ega pragune!

Läinud aastal sai meie kirik pikihoone osas uue plekk-katuse. Selle töö üldmaksumuseks kujunes 96433.- eurot. Osaliselt toetas Muinsuskaitseamet, ent peamiseks rahastajaks oli PRIA, mistõttu oli ette nähtud ka 10% omaosaluse leidmine summas 6664.-eurot. Aitäh kõikidele annetajatele, kes siinkohal appi tulid (vt kõrval tulpa).

Eraldi tahan väga tänada Avinurme Gümnaasiumi õpetajat Kristina Pikast ja tema näiterühma lapsi 5. klassist: Eliise Kibuvits, Kristiine Talirand, Kristella Oolberg, Kätlin Kaarama, Hanna Alberi, Merilin Terve, Renely Lehtla, Anete Pihlak, Katrin Leeben, Armand Pihlak, Karl Kask, Birgit Treimann, Veronika Kaldma, Sander Kirss, Henn Uuetoa, Carl Martin Limbah. Õpetaja juhendamisel esitasid lapsed erinevais paigus rahvarohkemate sündmuste raames näidendi „Pipi Pikksukk", kogudes esinemistega vabaannetusena Avinurme kiriku katuse jaoks ühtekokku 164.- eurot. Usun, et ollakse minuga nõus, nende poolt korda saadetu on väärt tiitlit: „2011. aasta tegu kiriku heaks".

Koos Avinurme valla eelarvest saadud toetusega summas 2556.- kogunes omaosaluse katteks 4809.-. Puudujääva osa kattis kogudus oma kassast.

Kindlasti tänu ka Mai Toomingale PRIA-sse esitatud katuse projekti ja vastava asjaajamise eest.

2012. aasta on alanud uue ja paistab, et küllalt suure hooga. PRIA projekti rahadega saab kirik endale sellel aastal uued ja väga ilusad tekstiilid - altari, altarivõre, kantsli jms katted. Juba on alustatud ka kiriku katuse II etapi töödega. Välja vahetatakse käärkambrite, altariruumi ja torni külgehitiste katused. Seega saab korda kogu meie kiriku katus. Restaureeritakse ka kiriku aknad ja uksed. Katuse ja uste ning akende korrastamisega seotud tööde üldmaksumus on 51022 eurot, millest suurema osa katab PRIA, omafinantseeringuna tuleb kokku saada ca 5100 eurot. Oleme palunud nende projektide omafinantseeringu jaoks toetust valla eelarvest ja Muinsuskaitseametist, kuid kindlasti on jätkuvalt suureks abiks ka eraisikute annetused.

Siinkohal tahan väga tänada ka kõiki neid 216 inimest, kes eelmisel aastal vabatahtlikult kinnitasid oma kuuluvust Avinurme kogudusse liikmeannetusega. Tuleb välja, et me oleme liikmeannetajate poolest jätkuvalt suurim maa kogudus Tartu praostkonnas, meile järgneb Kambja oma 184 liikmeannetajaga, näiteks Alatskivi koguduses oli neid 43, Maarja-Magdaleenas 77, Äksis 54, Võnnus 142, Viru praostkonda kuuluvas Tudulinnas 43. Mitte et meil on palju, vaid et mujal on veelgi vähem. Seda enam tuleb hinnata ja tänada meie liikmeannetajaid. Muude näitajate poolest - ristimisi oli 2011. aastal 12, leerilapsi 12, matuseid 34 - oleme samuti Tartu praostkonna maakoguduste hulgas esirinnas.

See kõik näitab paljude siinkandi inimeste head suhtumist kiriku suunas ja heaks. Tänu Taevaisale, et tema õnnistused ei ole siin lõppenud.

Kirik tänab annetajaid

Siinkohal tahan väga tänada neid, kes aitasid oma annetustega kiriku katuse projekti omaosalust kokku saada: 

Bachmann, Raul
Dürnay (Rosin), Urve
Hallismaa, Inge-Riina
Jago, Maimu
Jago, Paul
Jõgi, Tiit
Kaldma, Aare
Kallasaru, Viivi
Kari, Neeme
Kask, Valve
Kuznetsova, Laine
Kuusk, Helju
Kuusk, Peeter
Kukk, Lehte
Kõre, Linda
Lainela, Meida
Lauringson, Leida
Mesi, Silver
Paas, Helju
Paas, Veljo
Pihlak, Erna
Pärn, Malle
Raimets, Aime
Reidolf, Maie
Reidolf, Tõnu
Rummel, Ants
Rummel, Ilse
Sarapuu (Väli), Maie
Simmul, Gunnar
Simmul, Ene
Susi, Ilme
Truks, Laine
Tomson, Sirle
Tooming, Aino
Tooming, Arvi
Oja, Ella
Vellenurm, Johanna
Viise, Mari
OÜ Tinger lillepood
Marika Jõgi OÜ

Remonditööde jätkumisest lähtuvalt on alati suureks abiks eraisikute annetused, mis on oodatud EELK Avinurme koguduse Swedpanga kontole 220131857454 märksõnaga „kiriku katus".