Friikartulid on selle firma tipptoode, sest nende valmistamismeetod erineb oluliselt tavaliste friikartulite valmistamisest ja sellest tulenevalt on ka siinsed friikartulid eriliselt maitsvad. Nipp seisneb pealtnäha lihtsas võttes. Kõigepealt läbivad kartulid eelküpsetuse ning enne serveerimist küpsetatakse neid veel kord kõrgel temperatuuril, kuid siis ei imendu neisse nii palju õli kui toore friikartuli küpsetamisel. Tulemuseks on suussulav pommes frites, mis erineb prantslaste french frie'st.

BelFriti söögikohad Belgias pole tüüpilised kiirtoidukohad, sealne toidukultuur erineb oluliselt ameerikalikust kiirtoidust," selgitab Dratšenko. "Kirjeldatud viisil valmivad friikartulid on Belgias ja Hollandis traditsiooniline söök."

BelFriti retseptuur pärineb Belgiast ning sealt tuuakse Eestisse ka kogu vajaminev toidukraam. Tegevjuht möönab, et kuigi ka Eestis on toiduainete kvaliteet kõrge, on Belgia firma nõue kasutada spetsiaalset friikartuli jaoks sobivat kartulisorti põhjendatud, sest sellega on tagatud ühtlane kvaliteet.

Belgia populaarsetest söökidest ja hõrgutistest kõneldes seab Dratšenko neid selliselt järjekorda: esikohal on fritüürid, siis merekarbid, seejärel vahvlid ja šokolaad.

Olles BelFriti toitu maitsnud, võin kinnitada, et friikartul sulab suus, maitsev oli ka frikandel ehk hakklihavorst. "Meie eesmärk on pakkuda külastajatele samasugust maitseelamust nagu seda võib saada Belgias," räägib Dratšenko, kes kavatseb ettevõtmist laiendada ka Tallinna linna ning seejärel ka naabermaadesse. Selleks on ta omandanud kogemusi Belgias koolitustel ja õppereisidel. Siin kohapeal aga käis ka kokk Belgiast meie inimesi välja õpetamas.

Viimsi kaubanduskeskuses asuvas BelFritis, mille uus ja värskelt mõjuv kujundus on disainerite looming, on ka wifi võimalus. BelFrit on avatud k 10-21, L 10-22.

BelFrit kuulub suurde Belgia firmasse, kellel on paarsada kiirtoidurestorani väljaspool Belgiat Bulgaarias, Ungaris, Poolas, Tais ja nüüd ka Eestis. Viimsis asuv BelFrit on Eestis esimene.