ANDRUS ALBRECHT, tuntud esinejanime all BONZO, alustas tõsisemat muusikukarjääri laulva trummarina Sats Blues Bandis umbes 20 aastat tagasi. Käidi Eestit esindamas näiteks Moskvas Bluesi Festivalil. Aastaid laulis Bonzo koos oma Rakvere sõpradest koosneva ansambliga Harvest Bob Dylani, Neil Youngi, Cat Stevensi, Donovani jt. folkrocki suuruste lugusid. Uuel sajandil alustas koostööd Eesti staaþika urban-folk ansambli Jäääär kitarristi Tõnu „Tõun” Timmiga. Siitpeale lisandus huvi jazzistandardite vastu, repetuaari ilmus Tom Waitsi covereid ja vene romansse, aga mis kõige tähtsam – sündis mitme plaadi jagu omaloomingut. Juba esimese plaadi ilmumise järel oli Bonzo parima aasta meesartisti ja aasta uustulnuka nominent.

TÕNU TIMM (esinejanimega TÕUN) on mänginud kitarri enam kui veerand sajandit: 80-ndatel kantriansamblis Beergrass, 90-ndail Tartu folgikvartetis Jäääär, uuel sajandil lisandus koostöö Bonzoga. Tõun on osalenud külalis-slidekitarristina peaaegu kõigi Eesti vanema põlvkonna pop- ja rockmuusikute plaatidel s.h. Tõnis Mägi, Ivo Linna, Ultima Thule, Justament, Silvi Vrait, Kukerpillid jne. Bonzo ja Tõun on ilusate luuletuste viisistajate ning esitajatena Eestis tegelikult mitu aastat mett seganud. Kommertsvankritele ronimise asemel panustatakse oma isikupärale truuks jäämisele (mööndustena mõned salgamatud vihjed Tom Waitsile).

Bonzo on võimsahäälne kuid nüansirikas vokalist, Tõun otsiks multiinstrumentalistina, (harvem ka lauljana), justkui oma Jääääre tegemistele vaheldust. Nad on esinenud nii kahekesi kui ka väikese orkestri saatel. 2006. aasta jõulude ajal korraldas Eesti Kontsert Bonzo ja Tõuni kontsertturnee Eesti suuremates kontsertsaalides, aasta varem toimus tuur Jazzkaare festivali raames. Esinetud on tuhandetele vihma trotsivatele muusikasõpradele Leigo Järvemuusikal. Üles astuti ka legendaarsel Tammsaare pargi kontserdil, mille käigus avaldati tunnustust president Ilvese kandidatuurile. Samuti oli au laulda 2007. a. Hirvepargi miitingu aastapäeva kontserdil. Bonzo hiilgas 2007 sügisel Maarja küla laste toetuseks korraldatud laulvate näitlejate kontserdil. Vabariigi ümmarguse tähtpäeva puhul on repertuaaris domineerinud oma lugude kõrvale ilmunud Eesti armastatud autorite laule, Arne Oidist Karl August Hermannini välja. 2008 sügisel toimus EV 90 raames mitu Bonzo ja Tõuni kontserti koos Pärt Tarvase tðellokvartetiga C-Jam.

Kindlasti jäid paljud faktid siinkohal veel mainimata. Seda enam on heal lehelugejal harukordne võimalus saada osa muusikute viimastest tegemistest, värskeimast loomingust, kust ei puudu paras ports isamaalisust. Ja seda kõike TASUTA Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses 24. veebruaril!