Traditsioonilisel aastalõpu kiirturniiril korvpallis Aravete Spordihoones osales sel aastal 5 võistkonda 18 mängijaga. Turniirisüsteemis peetud võistluse võitis 4 võidu ja 0 kaotusega võistkond ERKKO, kes mängis koosseisus Erkko Linnas, Rauno Tikko, Kristjan Laht ja Kevin Puntso. II kohale tuli 3 võidu ja 1 kaotusega võistkond TAAVI, kes mängis koosseisus Taavi Leinart, Henri Kroosmann ja Timo Matikainen. Nende 2 võistkonna omavaheline kohtumine oli sisuliselt ka turniiri finaalmäng ja pingelise kohtumise võitis alles lisaajal võistkond ERKKO 30:24. III koha turniiril saavutas 2 võidu ja 2 kaotusega võistkond AARE, kes mängis koosseisus Aare Jamnes, Tõnis Ukkivi, Rait Eermann ja Indrek Kaskpeit. 4. kohale jäi 1 võidu ja 3 kaotusega võistkond PRIIT, kes mängis koosseisus Priit Simson, Taivo Sisask ja Tõnis Voore ja 5. kohale 4 kaotusega võistkond MART, kes mängis koosseisus Mart Raaper, Romet Uudeküll, Urmo Lepamets ja Jaak Lääne. Lisavõistluste võitjateks tulid Erkko Linnas harjutuses 3 tabamust, Timo Matikainen, kes võitis 3-punkti visete võistluse ja Jaak Lääne, kes võitis sopsuvõistluse.

Eesti korvpalli meistrivõistluste II liiga põhiturniiril on Ambla SK meeskond alistanud kõik vastased nii kodus kui võõrsil ja saanud kindla esikoha 12 võidu ja 0 kaotusega. Viimastes põhiturniiri mängudes võideti võõrsil Kuressaare SK Vesse meeskonda 85:81, kodus KK HITO II meeskonda 78:68 ja võõrsil EMÜ SK meeskonda 85:78. Edasi järgnevad mängud vaheturniiril, kus Ambla SK meeskonnal tuleb nii kodus kui võõrsil kohtuda 2. alagrupi 3 parema meeskonnaga, kelleks olid Tartu Kalev/Estiko, SK RIM Scanweld ja BC Kala/Põlva.

Eesti korvpalli karikavõistluste ¼ finaalis tuli Ambla SK meeskonnal, kes ainsa madalama liiga meeskonnana oli jõudnud 8 parema sekka koos 7 meistriliiga meeskonnaga, kokku minna eelmise aasta Eesti meistermeeskonna BC Kalev/Cramoga. Paide E-Piim Spordihallis oli mängu jälgimas ligi 500 pealtvaatajat ja usun, et pettuda meie meeskonna fännidel ei tulnud. Karikavõistluste juhendi järgi sai meie meeskond enne mängu algust visata 10 3-punkti viset (II liiga võistkond meistriliiga võistkonna vastu 5x2 viset). 10-st viskest 6 läbisid korvirõnga ja nii saime kohtumist alustada 18:0 eduseisust, mis I veerandaja lõpuks oli aga sulanud 30:30 viigiks. Siitpeale jätkus aga mäng juba kindlalt BC Kalev/Cramo dikteerimisel, kuid meie meeskonna auks peab märkima, et midagi lihtsalt vastastele ei kingitud. Kui poolaja kaotasime 40:60 ja mängu 70:97, siis 3. veerandaja kaotasime vaid 11:19 ja 4. veerandaja juba võitsime 19:18. Statistikaprotokoll näitab BC Kalev/ Cramo ülekaalu korvialuses tsoonis, kus nad võitsid lauavõitluse 38:26 ja pallikaotuste arvus, kus vastasel oli 17 pallikaotust meie 32 pallikaotuse vastu. 2-punkti viskeid sooritas vastane 54, millest tabas 35 ja Ambla SK meeskond 34, millest tabas 9. Küll aga olime täpsemad 3-punkti visete ja vabavisete sooritamisel. Kahjuks ei saanud selles kohtumises meid toetada meie meeskonna üks liidritest Erkko Linnas, kes aitas meid karikavõistluste eelnevates ringides veerandfinaali jõuda, kuid novembris suundus mängima esiliiga klubi SK Marcus meeskonda ja uuesti Ambla SK meeskonnaga liitumiseks ei andnud luba Eesti Korvpalliliit. Ambla SK meeskonda selles kohtumises juhendanud Üllar Kerde andis mänguaega kõikidele mängijatele ja resultatiivsemad mängijad olid Taavi Leinart 14 punktiga, Peeter Kraavik 11 punktiga, Ingmar Sau 8 punktiga, Timo Matikainen 7 punktiga, Rauno Tikko ja Kristjan Laht 6 punktiga ning Henri Kroosmann 5 punktiga. Vastastest olid resultatiivsemad nende korvialused jõud Frank Elegar 17 punktiga ja Bamba Fall 14 punktiga. Meeldivat korvpalliõhtut aitasid sisustada ka meie Femme tantsutüdrukud. Ilus korvpalliõhtu oli. Aitäh mängijatele, fännidele, organisaatoritele ja AS-le Aravete Saeveski, Järvamaa OL-le, AS-le Kuma ja Paide Cramole.

Loodame uuelt aastalt ilusaid korvpallielamusi nii Eesti MV, Eestimaa Talimängude alagrupiturniiri ja loodetavasti ka finaalturniiri kui ka Järvamaa MV mängudelt.

Järva-Jaani II Fair-play saalijalgpalliturniiril tuli Ambla Vallameeskonnal 6 võistkonna konkurentsis leppida 5. kohaga saldoks 1 võit, 1 viik ja 3 kaotust.

Aastalõputurniiril saalijalgpallis Tallinnas Kalevi Spordihallis ei õnnestunud Ambla Vallameeskonnal eelmise aasta II kohta kaitsta. IV liiga tugevamal turniiril alistati oma alagrupi esimeses kohtumises küll 2:0 Kärdla LM Dagöplast meeskond (väravalööjad Urmas Raaper ja Volodja Erdei), kuid seejärel kaotati 0:1 Viimsi Igiliikurile ning 0:3 JK Suema Cagrobus meeskonnale. Alagrupi III koht enam edasi mängida ei lubanud ja selleks korraks oli see turniir meie jaoks lõppenud. Meeskond mängis sellel turniiril koosseisus Lenno Kütismaa, Aron Kütismaa, Volodja Erdei, Margus Porkveli, Marko Tammik, Taavi Neier, Jan- Are Nursi, Urmas Raaper, Alar Heinsaar, Marko Metso ja Mikk Tuisk.

2013. aastal jätkame traditsiooniliste spordiürituste läbiviimist Ambla vallas, osaleme nii maakondlikel kui ka ülevabariigilistel võistlustel, jätkame ja laiendame spordialaste huviringide tööd ja sõprussuhteid Soome Vabariigi Taipalsaari vallaga. Väga pika traditsiooniga ja omal ajal väga populaarsed Kõrvemaa Talimängud on kavas selle aasta märtsis Aravetel läbi viia. Loodan väga, et kevadel 25. aastapäeva tähistava Aravete Spordihoone renoveerimine saab lõpuks hoo sisse, sest hea algus on tehtud ja projekt renoveerimistöödeks on kaante vahele jõudnud. EDU, TERVIST ja HÄID ELAMUSI 2013 SPORDIAASTAKS KÕIGILE!