Django Bates on tulevikumuusika ideaali suutnud kanda juba mõnda aega. Tema muusika ületab stiili- ja žanripiire osavalt kokku põimides ja ootamatuid pöördeid tehes. Tema nüansirikast ja ideedest tulvil muusikat ilmestab ehe inglaslik huumor, peen iroonia ja teravmeelsused. Bates on veendunud, et jazz ei saa olla hirmtõsine. Kui teda kuulata, siis selgub, et ei olegi.
Kõrv kikki, sest tegemist on tippvormis meistriga, ja tema kontserditele Eestis tulevad paljud Euroopa festivalide- ja kontserdikorraldajad

Muusikalisi imesid juhtub veel - veel sel aastal on Viljandis kitarrivirtuoos Nguyen Lee koos Kristjan Randalu ja saksa ansambliga Five Sensens, M-Pacti looja ja praegu Londonis „Thriller Live" menumuusikalis Michael Jacksonit kehastav Britt Quentin koos oma ansambli ja talendika vokaalgrupiga „Estonian Voices", tulemas on Emilie Parisien Quartet Prantsusmaalt ja veidi kodumaist tuntust kogunud Ingrid Lukas oma uue kavaga „Silver Secrets", mille on produtseerinud Valgeir Sigurdsson Islandilt, mees kes produtseeris ka enamuse Björki muusikast. MuusikaSündmuse kontsertaasta lõpetab Eesti Filharmoonia Kammerkoori meeskvarteti kontsert.

Kõik kontserdid toimuvad Pärimusmuusika Aidas algusega kell 19. Pääsmete eelmüük Piletilevis. Kuni 22. oktoobrini on pääsmed iseäranis soodsad. Django Bates väljaarvatud.

Viljandi "MuusikaSündmus"

21. septembril DJANGO BATES SPRING IS HERE (Inglismaa, Rootsi, Eesti)

3. novembril EMILIE PARISIEN QUARTET (Prantsusmaa)

26. novembril INGRID LUKAS BÄND „Silver Secrets" (Eesti, Šveits)

7. detsembril BRITT QUENTIN & ESTONIAN VOICES (USA, Inglismaa, Eesti)

9. detsembril NGUYEN LEE, KRISTJAN RANDALU, FIVE SENSENS (Prantsusmaa, Eesti, Saksamaa)

22. detsembril EESTI FILHARMOONIA KAMMERKOORI MEESKVARTETT