Dr Riin Kullaste sõnul on inimesed doonoritelkide traditsiooni hästi omaks võtnud ning suvisel ringreisil tuleb telkidesse verd loovutama tuhandeid inimesi. "2011. aastal külastas doonoritelke 17 päeva jooksul kokku 2359 abivalmis inimest, kelle abiga koguti üle 860 liitri verd. Enam kui kahe tuhande vereloovutaja hulgas oli esmadoonoreid rõõmustavalt palju, koguni 380."

"Doonorlus on omamoodi lakmuspaber, mis näitab meie kodanikuühiskonna tugevust, aga ka hoolivust, abivajajate märkamist ning vabatahtlikku abistamist," ütles doonoritelkide projekti eestvedaja, verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp, kelle sõnul on doonoritelkide eesmärk vere kogumise kõrval tutvustada veredoonorlust ka laiemalt.

Reisikorraldaja Goadventure loosib kõigi juulis ja augustis doonoritelkides verd loovutanud doonorite vahel välja eksklusiivse nädalase puhkusereisi kahele Türki.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Doonoritelkide ajakava

17.-19. juulil Paide kultuurikeskuse juures, I päeval kl 12-18, II päeval k 12-18, III päeval k 11-17

Lisainfo www.verekeskus.ee ja Facebookis fännilehel "Doonorid ja Sõbrad" www.facebook.com/DoonoridjaSobrad