Erinevatel kohtumistel Türi valla eakatega tekkis mõte kord kuus üritada kokku kutsuda inimesed, kes on erinevatel põhjustel aktiivsest elust eemale jäänud. Sageli on selleks peamiseks põhjuseks vanus.

Esimene kokkusaamine sai teoks 21. oktoobril Türi Vallavalitsuses, kuhu oli kogunenud üle 30 eaka. Vallavalitsuse poolt oli kohvi ja teelaud koos kringliga.

Mõnusas õhkkonnas vastasid vallakodanike küsimustele vallavanem Aivo Prüssel, abivallavanem Üllar Vahtramäe ja allakirjutanu. Hiljem liitus seltskonnaga ka Peeter Kruusement, kes on eakate seas alati teretulnud. Paljudele küsimustele saadi kohe vastused, aga oli ka küsimusi, mis vajavad pikemat asjaajamist.

Kokkusaamise käigus kuulati eakate ettepanekuid ja nende huvisid, millega koostöös vallavalitsuse ja -volikogu esindajatega võiks tulevikus täiendavalt tegeleda.

Ühe ettepanekuna jäi kõlama soov külastada Stenbocki maja, 29. oktoobril oligi huvilistel võimalus istuda peaministri kabinetis ja saada huvipakkuvatele küsimustele peaministri enda käest vastused.

Esimesel kohtumisel lepiti kokku ka järgmine kohtumine, mis toimus 18. novembril Türi Kultuurimajas . Seekord oli eakatega kohtuma tulnud SEB Paide filiaali juhataja Tiina Ormisson, kes rääkis euro tulekust.

Teine külaline oli abivallavanem Vahur Salom, kellele esitati väga palju küsimusi käimasolevast haridusreformist ja sellega seonduvast ning kultuuri ja spordi tulevikusuundadest Türi vallas.

Kohtumistel räägitakse eakaid huvitavatel teemadel, kuulatakse nende muresid ja vastatakse nende küsimustele. Mõnele küsimusele saab kohe vastuse, mõnele alles järgmisel kohtumisel. Nii jäid vastuseta mõned Urmas Kupule esitatud küsimused, sest on probleeme, mille lahendamine võtab rohkem aega, kui vallakodanikud loodavad.

Igakuistel kohtumistel saab teada midagi uut. Detsembrikuisele kohtumisele tuleb eakate soovil pärimisseadusest rääkima riigikogulane Tõnis Kõiv.

On olnud jutuks, et kokkusaamisi võiks korraldada valla erinevates kohtades ja kaasata erinevate piirkondade eakaid.

Kui teil on mõtteid, mida kokkusaamistel tahate kuulda, arutada, kuhu minna, mida ühiselt vaadata, andke julgelt teada, kõik mõtted on teretulnud.

16. detsembril kell 13 toimub Türi Kultuurimajas kohtumine Türi valla eakatega koos eakate jõulupeoga. Kel soov ja huvi kohtumisel osaleda, palun sellest teada anda minule telefonil 50 45 592 või e-maili teel: jaan.arvola@estpak.ee.