Tagasiside eakatelt endilt on nii positiivne, et see annab julgust tulevikuski selle peale mõelda, et eakatele korraldada nende tähtpäeval oktoobris üks üritus, mis on ainult neile mõeldud.

Konverentsi moto „Väärikana vananeda" läbis kogu üritust, kaasaarvatud K. Noogi poolt koostatud ristsõna vastust. Konverentsile registreerunutele jagati kotikesed, kus sees konverentsi päevakava, pastapliiats, ristsõna ja pudel vett. Ristsõnade lahendamine päeva jooksul pakkus väga paljudele põnevust ja õigete vastuste eest jagati välja 125 auhinda erinevatelt sponsoritelt.

Peale Põlva maavanema Ulla Preedeni avatervitust oli võimalus kuulata professor Mihkel Zilmeri loengut tervislikust toitumisest ja Tiiu Lepa ettekannet tervislikust liikumisest.

Päeva esimese poole lõpetas Erich Kriegeri pooletunnine kontsert. Sooja lõunasööki pakkus Jaagumäe talu, kellele suured tänud selle eest, et registreeritud ja tellitud neljasaja portsjoni asemel tuli neil jagada ligi 500 portsjonit ja toitu jagus kõigile.

Pärast lõunat ootasid eakaid erinevad nõu ja ohutusinfot jagavad töötoad. Tänu Ene Mattusele, kelle organiseerida ja korraldada see päevablokk oli, toimisid kõik töötoad väga hästi ja rahvast jagus igale poole.

Kahtlemata rahvarohkeim oli AHHAA Teadusteatri etendus, aga huvitavad olid ka nii maanteeameti, politsei, päästeameti, naiskodukaitse, Põlva MV tervisetoa, AS Põlva Haigla, ITAK-i ja Wellnessi töötoad. Ühes töötoas toimus lausa loeng, kus Marju Luht jagas teadmisi hammaste hügieenist. Töötubadest populaarseim oli korstnapühkija, sest kellel saab olla midagi selle vastu kui sulle õnnenööpe tasuta jagatakse.

Tunnine meeleolukas kultuuriprogramm pakkus päeva lõpetuseks südantsoojendavat kontserti. Erinevad eakate kollektiivid, kas tantsijad, lauljadvõi pillimehed üle Põlvamaa, said võimaluse esineda eakaaslastele ja tõestada ühtlasi, et ka vanemas eas saab elust rõõmu ja lusti tunda. Publiku valikul sai suurima tähelepanu kontserdil Orava valla kollektiiv Oravapoisid, kes esitasid vanu häid rahvalaule endisaegsete muusikariistadega ja kutsuti suure aplausi saatel tagasi lavale lisalugu esitama. Esinejaid oli veel Põlvast, Räpinast, Ahjalt, Savernalt, Kanepist ja ka Tartu Tähtvere päevakeskusest. Kontserdile pani väärika ja südantliigutava punkti Põlva memmede rahvatantsurühm Tiiu Kiudorvi juhendusel.

Konverentsi korraldusmeeskonda kuulunud Arne Tilk, Ingrid Lepasson, Lea Leivo, Ene Mattus, Irena Viitamees, Anne Nook, Tiina Kiik, Triinu Õispuu ja ürituse sponsorid AS Tere, AS Lõuna Pagarid, AS Värska Vesi ning toetajad Põlva linn ja Põlva Huvi- ja Kultuurikeskus on igati ära teeninud suured tänusõnad nii rahvarohke ja toreda eakate päeva korraldamise ning toetamise eest!