Saalis säras tuledes kaunis kuusepuu. Muusika mängis. Istusime lauda. Oli hubane ja soe tunne. Vallavanem Tarmo Riisk soovis meile uue aasta puhul õnne, tervist ja jõudu.

Et meil ikka hea tuju oleks, kinkis ta meile seitse plaati raadio „Elmar" tantsulugudega. Tiina Leis tutvustas õhtu kava. Külla olid tulnud Võhma näiteringi näitlejad Olev Rass ja Natalja Remmer. Olev Rass esitas Betti Alveri poeemi „Pirnipuu", Natalja Remmer tegi mitu sketši ühe trepikoja inimestest. Vastavalt loole vahetas ta nutikalt kübaraid, salle ja veste, andes nii minietenduse. Suur tänu neile!

Järgmisena tantsisid memmed line-tantsu. Oli ikka uhke küll, arvestades, et nii mõnigi tantsija oli üle 75 aasta vana. Ja veel üks etteaste. Tuled kustutati ära, muusika mängis - algas „Ingli" tants. Tantsijad olid pikkades valgetes riietes, mõlemas käes punased tulukesed. See mõjus müstiliselt. Tantsu esitajateks ikka kohalikud naised ja mehed.

Aga nüüd räägin ma teile toidust ja selle toredast serveerimisest. Eelroaks olid täidetud munad, singirullid ja marineeritud kala. Põhiroaks olid perenaised valmistanud maitsva kartulipudru kotlettidega. Salatiks marineeritud kõrvits ja kurk.

Ja siis tulid köögist ühes rivis meie toredad meesterahvad Martin Saarits, Kalev Naber ja Leo Härm. Kõik ühtemoodi riides: valged särgid, kätised, uhked triibulised põlled ja ristlipsud, peas valged kokamütsid. Hoides kõrgel käe peal kandikut magustoidukausikestega, mille nad igaühele pidulikult ette serveerisid. Magustoiduks oli paks kissell vahukoorega.

Oi kui nostalgiline ja maitsev. Lõpetuseks kohv ja mustikatort, mille autoriks sünnipäevalaps Tiina Leis. Oli väga maitsev!

Suur tänu korraldajatele toreda peo eest!