NÄITUS kandis pealkirja „Meie kultuuripärand aegadest aegadesse". Väljas olid käsitööd Rakverest, Tapalt, Sõmerult, Viru-Nigulast, Rakkest, Simunast, Kundast, Tamsalust jm. Vanavanemate imelist näputööd, tänapäeva käsitööd ning Tamsalu ja Kunda laste käsitööesemeid oli näitusele toodud 220 ringis.

Külastajad kiitsid muhutikandiga susse, punutud korve, kaunist keraamikat, puust karpe, maitsekaid kaltsuvaipu, õhulisi Haapsalu salle, kaunilt maalitud portselantaldrikuid, tikitud lillemaale, tekke, vaipu ja linikuid, eriilmelisi kaelakeesid ja kõrvarõngaid, heegeldatud linikuid ja tekke, rõõmsavärvilisi sooje sokke, susse ning kindaid.

Käsitööd leidsid tunnustamist maavanema ja Lääne-Virumaa Pensionäride Ühingu poolt. 12 parimat tööd tunnustamiseks valisid välja ka Tiina Hein ja Maie Telg MTÜst Tamsalu Kunst. Publiku lemmikuiks said Albiina Eiber 30 esemest koosneva antiik-keraamika kollektsiooniga ja Einar Eriks filigraanselt teostatud hoburakenditega.

Kultuurimajas sai näha veel Tamsalu Gümnaasiumi õpilaste joonistusnäitust ja Eesti ning Soome koomiksinäitust. Fuajees oli väljapanek Tamsalu vallas kantavatest rahvarõivastest. Kontserte oli kaks. Esimene kandis nimetust „Meeletu rüütel".

Voldemar Kuslap tähistas selle kontserdiga kolmveerandsaja täitumist, akordionist Henn Rebane 60ndat verstaposti ja klaverimängija Urmas Lattikas 52. sünnipäeva. Laulude vahele luges vanameister luuletusi ja rääkis lõbusaid lugusid.

Teises kontserdis esinesid Virumaa vanaemadele-vanaisadele Tamsalu kultuurimaja arvukad ringid, rühmad, koorid, solistid ja duetid.

Väikseid ja suuri esinejaid oli kultuurimaja kontserdi 12 kollektiivi 25s numbris esinemas rohkem kui 150.

Kontsert kandis pealkirja „Pärijate tänu". Kava sidusid tervikuks väikeste laste tähelepanekud elust. Laste ütlemised kutsusid saalis esile siiraid naerupahvakuid: „Kui mõtlen vanaisast lapsena, kujutlen teda mustvalgena". /Gabriel, 7-aastane/.

Kontsert oli huvitav ja kaasahaarav.

Pole olemas vanaemadest-vanaisadest paremat publikut. Tulise aplausiga tänati esinejaid ja kiidusõnad ei tahtnud lõppeda.

Ka oli võimalus külastada kohvikuid, Vivasani, Oriflame ja õnneloosi müügipunkte ning teadmiste ja infomaterjalide hankimiseks Ida-Eesti Päästekeskuse teabelauda.

Samal ajal toimus hoogne tants Heiki Kübara pilli saatel.

Neli ja pool tundi möödusid lennates. Kell näitas juba 20 minutit üle viie, kui viimased pidulised kahetsusega tantsusaalist lahkusid. Kuid enne koduteele asumist võeti meilt lubadus, et maakonna jõulupeo samuti Tamsalus korraldaksime. On hea meel tõdeda, et sellele rõõmsale ja elukogenud seltskonnale meeldib nii meie avar maja kui ka laulud, tantsud ja pillilood.

Aitäh publikule, kiitus tegijaile!