Ilmselt tänu nendele tingimustele ongi sügisball eakatele väga meelepärane.

Meeleolukas muusika paneb igas eas inimese hinge värisema.

Olgu see nooruspõlves tantsitud esimese valsi viis või soojal suveööl kuuldud akordioni- või kitarrilugu. Minul on erilise tähendusega lugusid kaks: Valgemetsa pioneerilaagris suveöö simmanil hinge läinud "Rohelised niidud" ja hiljem tudengipäevil Frank Sinatra esitatud "Over and over".

Alati on hingekeeli puudutanud ka mustlasmuusika: "Mustad silmad", "Oi aegu ammuseid" ja paljud teised.

Vene romansse kuulsime paarkümmend aastat tagasi ja paljud olid vaimustuses. Ammuste aegade nostalgiast lähtudes saigi seekordse eakate sügisballi esinejateks kutsutud Rakvere teatri näitlejanna Ülle Lichtfeldt koos Jõhvi teater "Tuuleveski" trupiga, kes just neid žanre viljelevad. Esinejad olid palju vaeva näinud ja meie kontserdi tarbeks kokku seadnud kolmeosalise kava, millest esimeses osas esitati tuntud vene rahvamuusikat, teises osas mustlasromansse ja kolmandas eriti tuntud vene filmimuusikat.

Nii täitsidki kontserdi kolme osa emotsionaalsed ja vene temperamendile omaselt esitatud "Tasa heliseb kelluke väljal", "Mustad silmad", "Oi aegu ammuseid", filmidest "Sannikovi maa", "Briljantkäsi" jt väga tuntud laulud.

Eraldi tuleks rääkida kostüümidest, mis olid igas osas uued ja teemaga kooskõlas.

Eriti tundeküllane oli kontserdi teine osa, mil näitlejanna Ülle Lichtfeldt oskas ühendada oma näitlejameisterlikkuse kauni lauluoskusega ja viia publiku lausa hullumiseni, nii et Raimo Tann, kes esinemise vaheajal nautis koos oma kaasa Merlega tantsumõnusid, tegi kontserdi lõpus kena žesti ja võlus kohale imepärased tumepunased roosid, mida ta kõigile naisesinejaile jagas. Ball oli haripunktis, aplaus võimas ja meie tänusõnad esinejatele võeti siiralt vastu.

Veel mõned tantsukaared ja kõlaski lõpuvalss. Orkester oli suurepärane, palju tuntud laule, mida võis kuulata, kaasa laulda või tantsides nautida.

Tänusõnad ballikülalistelt andsid märku igati õnnestunud õhtust. Kahjuks ootas kodutee hilissügisese lehesaju ja tugevate tuuleiilidega, kuid hing helises. Heliseb veel praegugi!