Nende arvates on Olaf Tšarnetski jäetud ilma ka inimese põhiõigusest kaitsele. Toetajad esitasid nädala alguses pöördumise õiguskantsleri poole. Koos Tšarnetski perega on alustatud ka annetuste kogumist, et pöörduda Euroopa inimõiguste kohtusse.

Süüdimõistvat otsust kinnitas aga ka Tallinna ringkonnakohus ja riigikohus ei võtnud kassatsiooni menetlusse.

Mis siis juhtus?

2006. aasta augustis lubab kinnipeetav Romeo Kalda kinnipeetavale Vladimir Živolupile telefoni teel, et kinnipeetavale Igor Korseikinile antakse omavaheliste arvete klaarimiseks peksa.

Kuna Kalda kannab eluaegset vanglakaristust, on tema kongis valvuri kutsumiseks kellanupp. Kuue paiku õhtul kutsubki Kalda valvuri Olaf Tšarnetski ja palub tal Korseikin toimetada kinnipeetavate Karol Lüki, Oleg Seppeneni, Sergei Sokolovski ja Juri Stupaki kambrisse. Selleks et vangid saaksid CD-plaate vahetada ja teed juua.

Kui valvur on Korseikini kohale toimetanud, ise lahkunud ja ukse enda tagant lukku keeranud, pekstakse Korseikinit käte, jalgade ja raudtoruga. Veidi hiljem suri Korseikin peksmisel saadud vigastustest tingitud hingamise ja vereringe puudulikkuse tõttu.

Loe juhtunust pikemalt Lääne Elust.