Pahameelt tekitab passiivsus ning ükskõiksus, kuid usun sellesse, et inimesed hakkavad tegevusetusest väsima ning küll tuleb aeg, kui seda ikka vähemaks ja vähemaks jääb.

Ühistegevus oli juba ajalooliselt olnud inimestele oluline ning edasiviiv jõud.

Rõõmustavalt aktiivsed inimesed Kõo vallast said rõõmu ka ise tunda - Pilgari endine ning Labajalgtantsijate praegune juhendaja Aino Kõgel pälvis Ullo Toomi Auaadressi. Nimelt 14. septembril möödus 110 aastat Eesti tantsupidude traditsioonile alusepanija, rahvatantsujuhi, rahvatantsude koguja Ullo Toomi sünnist. Ullo Toomi Auaadress on rahvakultuurialase kõrge tunnustuse avaldus ja see omistatakse isikutele, kollektiividele, asutustele või organisatsioonidele kauaaegse ja silmapaistva töö ning teenete eest Eesti rahvatantsuelus. Tseremoonia Tallinnas Rahvusraamatukogus oli väga rahvatantsuline ning elavaloomuline.

Samasugused on meiegi tantsijad ning nende juhendaja on igati sellist kiitust väärt! Palju õnne!

Teise rahvamaja kollektiivina pälvis tähelepanu näitetrupp Põrpijad, kes said 2012. aastal Viljandimaa rahvakultuuri auhinna. Rahvakultuur hõlmab pärimuskultuuri ja rahvuslikel traditsioonidel põhinevat kunstilist huvi- ja harrastustegevust, rahvuslike ja paikkondlike kultuuritraditsioonide hoidmist, jäädvustamist ja arendamist ning avalike kultuurisündmuste korraldamist.

Meie vallas ja kihelkonnas on Põrpijad selle kõigega tegelenud ning kindlasti jätkub nende 35. tegutsemisaasta lusti veel pikaks ajaks. Pärlipeol 4. jaanuaril võtsid auhinna vastu juhendaja Eda Piilmann ning näitleja Heiki Aren. Üleandjateks olid kultuuriministeeriumi rahvakultuurinõunik Eino Pedanik ja Rahvakultuuri Keskuse direktori kohusetäitja Aivi Lintnermann.

Humoorikatele näitlejatele kohaselt jäi Heiki pealtvaatajatele meelde lõbusa lehvitusega. Tähistada kiitust ja auhinda saime tseremooniale järgnenud peoõhtuga. Palju õnnestumisi ning nalja tulevaseks prooviperioodiks!

Selleaastased soovid ning lootused, et aktiivsus kasvab, praegustele ning uutele koostööpartneritele. Teeme ise oma elu huvitavaks, elamisväärseks.

Elame, mitte lihtsalt ei võta ruumi! Ilusat alanud aastat ning uute rõõmsate kohtumisteni!