Need neli medalit viisid teeneka mehe EM ja MM medalite koguarvu täpselt 30ni! Allakirjutanu kolmas MM-võistlus tõi talle esimesed kaunid MM medalid: lamades surumises (140 kg) ja jõutõmbes (215 kg).

Eelülesandmisel registreerinud sportlastest jäi meie konkurente sõelale suhteliselt vähe, kuid loobujad arvestasid sellega, et nad ei võida. Meie seekord ei loobunud, võistlesime ka kaugel kodumaast ja võitsime!

Nii suvistel EM-võistlustel kui ka MM-il oli meile suureks abiliseks meie õpilane, Eesti Sisekaitseakadeemias lõpusirgele jõudnud Jaano Saar, kes ühtlasi sai hea kogemuse tippvõistluste miljööst - need reisid olid tänavusele Eesti meistrile ühtlasi esimesed välis- ja lennureisid. Vaid praktika annab kogemusi ja on parim õpetaja!

Ootamatud tagasilöögid

Kauge sõidu eelarve kahe võistluse tarvis kolmele inimesele oli kokku 6000 eurot. See on suur summa ja Rapla Kultuurkapitali ekspertgrupi toest jäänuks vajaka. Sestap osalesin 5. mail Raplas kulka nõupäeval, kus Tallinna esindaja rääkis sobivate projektide toetamisest kuni 90% ulatuses eelarvest. Viimaste aastate Euroopa meistritena, seda korralike tulemustega, mõtlesin kolme mehe pikkade sõitude tarvis paluda 60% ulatuses tuge Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitalilt. Nii soovitati ja lisati, et toetamist enam väärt on projektid, millel on koduvalla ja spordiorganisatsioonide tugi. Jalad ja pea töötasid ka selle osa välja. Juuni lõpuks selgus, et meid ei toetata - kuna otsust ei tulnud, pidin ebameeldiva sõnumi saamiseks sellel Tallinnas ise veel järel käima!

Leian, et mind ja ka teisi, keda olen projektiga seoses tülitanud, on pealinna kultuurne kapital lihtsalt lollitatud, sh ka Märjamaa valda! Ilmselt arvati Tallinnas, et pensionäril aega küll, las harjutab jooksmist ja kirjutamist! Kui nähti, et valla tugi olemas, tõmmati toetamise kohale kriips!

Aga ei ole halba ilma heata ja siinkohas meie siiras tänu oma koduvallale, sest just see oluline summa, mille valla kultuurikomisjon eraldas, oli impulsiks, mis meid nii kaugele viis ja loodetud medalid tõi! Eriline tänu ühe lihtsa töömehe perele, kellel juured Loodna ümbruses ja kes otsustas iseseisvalt meie toetuseks 100 eurot annetada! Südame hääl, headus ja mõistmine ei ole siitilmast veel kadunud! Taas kord toetas meid jõudumööda Rapla kultuurkapital - aitäh teilegi!

Lõpetame tipus

Võistlemine nagu ka igapäevaelu läheb aasta-aastalt kallimaks, arveldusarved on tühjad ja meie oleme teinud otsuse: olles tipus just nüüd ka lõpetada!

Peame soostuma äraütlejate mõttega, et meil on aeg vaadata passi ja säästa pensioniraha tuleviku tarvis. Loodame, et oleme oma tegevusega jõusaalis vabatahtlike treeneritena ja võistlustelgi oma eeskujuga olnud sadadele noortele sädeme andjateks rasket tööd austama, tervislikke eluviise viljelema, ausust ja lugupidavat suhtumist hindama!