Volikogu arutas erateede määramist avalikuks kasutamiseks ja eratee registree-rimist riiklikus teeregistris. Kõigi 14 nimekirjas olevate teede omanikega on valla poolt kokkulepped sõlmitud. Volikogu võttis vastu otsuse "Erateede avalikuks kasutamiseks määramine, erateede registreerimine riiklikus teeregistris."

Arutati Käru aleviku tänavate alla jäävate maade munitsipaalomandisse taotle-mist ning Käru alevikus Tallinna mnt 7 / Peatuse ja Tallinn-Rapla-Türi tee maaüksuste ning Vana tee tänava vaheline maa-ala ligikaudse suurusega 2090 m2, mis on vajalik kergliiklustee rajamiseks. Volikogu otsustas nõustuda nii maade munitsipaal-omandisse taotlemisega kui ka kergliiklustee rajamiseks maa kompenseerimisega Vana tee tänava vaheliselt maa-alalt.

Vald paneb korteri müüki

Vallavalitsus saatis volikogule arutamiseks ka eelnõu vallavara müügi kohta. Nimelt seisab juba mõnda aega kasutult vallale kuluv korter Viljandi mnt 8 majas. Vallavalitsuse ettepanekul oleks mõistlik korter müüki panna, kuna kulutused ka tühja korteri puhul on olemas. Volikogu nõustus vallavalitsuse ettepanekuga korter kirjaliku enampakkumise teel müüki panna ning kinnitas alghinnaks 8 000 eurot.

Eva Seera jagas volikogule infot seoses kavaga sel aastal valla kuludega välja anda Käru valla 20. sünnipäeva kalender, mis käsitleks lühidalt möödunud 20 aastat Käru vallas läbi erinevate teemade ja asutuste arengu. Valla sünnipäeva tähistatakse sel aastal 18. novembril.

Põgusalt peatuti lasteaiahoone soojustamise projekti teemadel, Vallavanema Elari Hiisi sõnul läheb 29. septembril riigihange nö lukku ja siis on juba täpsemalt selge, kes tööde teostajaks saab.

Sügisel remonditi Lungu pumbamaja elektrisüsteemi.

Valla kruusakattega teid ootab sügisel kindlasti ees hööveldamine.

Vallas on tekkimas sotsiaalpinna nappus. Peatselt saab täis ka viimane sotsiaal-korter ning tuleb hakata mõtlema uute võimalike pindade peale.

Sotsiaaltöötajale saabuva elektriauto laadimispunk rajatakse esmalt vallamaja juurde, hiljem on kavas rajada teine punkt Käru kaupluse naabrusesse.

5. oktoobril koguneti vaid seoses OÜ Piperon poolt laekunud sooviga maaeralduse osas seoses kergliiklustee rajamisega Viljandi maantee aleviku poolsesse serva. OÜ Piperon teavitas oma kirjas, et on nõus maaeraldusega ja projekti kooskõlastusega ainult juhul kui Käru Vallavalitsus nõustub osaühingu poolt esitatud tingimustega. OÜ Piperoni poolsete tingimustega valla-volikogu ei nõustunud kuna need olid volikogu arvates ebamõistlikud. Osaühingule saadeti omapoolne nägemus lahendu-sest ent osaühing jäi varem esitatud tingimuste juurde.

Järgmine vallavolikogu istung toimub 2. oktoobril, kus üheks päevakorrapunktiks on ka valla teenetemärkide omistamine.