Sarnaselt eelmisel laupäeval toimunud kohtumisega Valga/ CKE Inkasso meeskonna vastu tõotas mängu algus kõike muud kui edukat esitust ning võidukat tagajärge. Viiendaks minutiks oli Piimameister Otto/ Rapla jäänud kaotusseisu 2:14. Oli näha, et mängijate keskendumine ei ole hetkel väga kõrgel tasemel, sest selle ajaga „õnnestus“ Raplal teha ka neli pallikaotust. Esimene ärkamine algas seekord aga õnneks varem kui alles teisel poolajal; täpsemalt mängu kaheksandal minutil. Äsja vahetusest mängu lülitunud Madis Pärn ning Freddy Talts tabasid mõlemad kaks kaugviset ning selle tulemusena mindi uuele veerandajale vastu 5-punktilises kaotuseisus 23:18.

Teist neljandikku alustab tabava viskega jällegi Pärn ning tema kolmandast resultatiivsest sooritusest 6,75m pealt jõuab Rapla kolmandal minutil esimest korda viigini 25:25. Edasised minutid kulgevad üsna tasavägiselt. Rapla poolelt kerkib esile Heigo Erm, kes on resultatiivne nii läbimurretel, vaba- kui ka kaugvisetel ning kasvatab kolme minuti jooksul oma võistkonna skoori 10 silma võrra. Samas ei suuda meeskond täielikult pidurda Pärnu rünnakuid ning otsutav spurt on visa tekkima. Siiski suudavad külalised Raplast poolaja viimase minutiga välja võidelda viiepunktilise edu 44:39.

Mängu kolmas veerandaeg toob seekord kohtumise saatusesse pöörde, mis on positiivne justnimelt tulihingelisetele Piimameister Otto/Rapla fännidele. Siiski neljandiku algus veel oodatud murrangut ei too, kui mängitud on pea 3 minutit jõuab Pärnu kahe punkti kaugusele. Järgneva 6 minutiga sooritab Rapla aga oodatud 15:3 spurdi, kusjuures vastaseid sunnitakse selle ajaga palli kaotama lausa pooltosinal korral. Viimase minutiga teenib kodumeeskond veel neljal korral vabavisked, kuid õnneks ollakse resultatiivsed neist vaid pooltel katsel, ka Rapla lisab kontosse ühe vabaviske ning selle tulemusena võidetakse veerandaeg 26:16 ja tablool säravad numbrid 70:55.

Viimased 10 minutit mängukäiku suuri muudatusi ei too. Paaril korral jõuavad võõrustajad küll 11 punktini ja hoivad Raplat teatud pinge all, sest on ju tuntud Pärnu visa võitlushing ning eks mõttessse vilkasatavad ka seigad meeskondade esimesest omavahelisest mõõduvõtust, kus kodusaalis mänginud Rapla juba niivõrd kindlana tundunud seisust ikkagi kaotajana väljus. Tulles tagasi laupäevase matši juurde, võib öelda, et Rapla dikteeris asjade käiku üsnagi kindlalt. Kohati kärises vahe pea 20-silmaliseks ning lõpusireeni kõlades märgiti protokolli tulemus 88:74.

Piimameister Otto resultatiivseim mägija kõne all olevas kohtumises oli Heigo Erm, kes kogus 25 punkti, lisaks ka 5 lauapalli ning meelitas vastasmeeskonnalt välja kogunisti 10 viga. Kapten Raido Ringmets lisas 21 silma (neist 15 teisel poolajal) ja 14 lauapalli. Eriti efektiivse partii tegi Madis Pärn, kes 18 mänguminuti jooksul viskas 100% tabavuse juures (2-sed 2/2, 3-sed 3/3 ja vv 2/2) 15 silma, võttis maha 9 lauapalli ning andis ka 4 resultatiivset söötu. Lisaks kirjutati 15 minutit väljakul viibinud Freddy Taltsi arvele 13 punkti (samuti väga hea tabavusega 2/1, 3/3 ning 2/2). Kodumeeskonnas jaotus skooritegemine üsnagi võrdselt põhiviisikumeeste vahel: Hämarsalu 16, Paasoja 15, Raadik 14, Raap 13 ning Kärner 12 silma.

Meeskondlikust statistikast väärivad kindlasti väljatoomist lauapallid- nimelt hangiti neid kokku 53 pärnakate 29 vastu, miinuspoolele võib kanda aga asjaolu, et pallikaotuste arv küündis seekord 25-ni ning ilmselgelt sellest tingituna realiseerisid vastased 14 kiirrünnakut.

Piimameiter Otto/Rapla järgmine vastasseis leiab aset kodusaalis, kus mõõtu võetakse BC Rakvere Tarvaga. Võistkondade seniste mängude suhe on 1:1 ning seega on veidi vähem kui nädala pärast 19. veebruaril toimuvas kohtumises Raplal jällegi reaalne võimalus haarata Valga meeskonnalt tagasi turniiritabeli 5. positsioon. Mängu algus on seekord tavapärasest veidi hiljem 18.00, et ikka kõik vanad ja uued fännid jõuaks suusarajalt ja kelgumäelt Sadolini Spordihoonesse omadele kaasa elama!