Külalised tõid ühispildistamisele kaasa bänneri, mida kunstikooli direktor Janis valmistas eelmisel ööl kuni kella kaheni! Ruhja linnapea ei olnud ammu ulatanud terekätt Mõisaküla linna juhtidele. Elavas vestluses Mõisaküla linnavolikogu liikmete Kunnar Kerese, Arvo Pede, Marek Pildi, Hille Jersolavi ja linnakodanikega koorusid välja meenutused vanadest armsatest aegadest. Tänaseks on Ruijena teinud suure sammu tugeva linna poole ja tundmatuseni muutunud.

Elavalt liikusid mõtted võimalustest koostööks. Usuti, et Rail Balticu mõju saab olema ka kahele raudteelinnale ja vanale raudteetammile valmib sportimiseks sobiv keskkond, mis ühendab Mõisaküla Ruijenaga. Kunstikooli direktor võttis mõtlemiseks Jüri Kukke Memoriaali kujundamise ettepaneku. Maikuus Mõisaküla külastav korvpalliäss Martin Müürsepp saab treenida ka Ruijena korvpallureid.

Unikaalne Ruijena Kunstikool annab võimalusi vahendada kunstiharrastajaid mõlemast linnast. Ruhjas eelmisel päeval esinenud Lätimaa menuansambel Melo-M andis põhjuse mõtteaineks, et kolme tšellisti meisterlik mäng võiks kõlada Mõisaküla linnaõiguste andmise 75. aastapäevale pühendatud kontserdil Mõisaküla Kirikus. See oleks menukale grupile esimeseks sammuks Eestimaale.

Pildistatavad said maitsta metsamaasika - salvei teed meega, maitsvaid Siliina pirukaid, Lätimaa peenleiba Liepkalnis, Läti Lehmakest ja Kalevi Mesikäppa kommidena. Naaberlinnade esindajad olid ühispildistamisega väga rahul ja nii võib juba järgmisel aastal ühispildistamine koos laulu ja tantsuga korduda.