Põlvamaal Varbusel, Eesti vanimas tegutsevas postijaamas asuv Eesti Maanteemuuseum saab tänavu kaheteistkümne aastaseks - 29. juulil on seega põhjust muuseumi sünnipäeva pidada. Sünnipäev on inspireeritud hobuajastu tegemistest ning kannab nime “Küll hobu veab, kui look peab” - sõita saab nii postitõlla kui pikkvankriga, jälgida sepatööd ja päris ehtsa hobuseraua valmimist.
Lisaks sellele tuleb külla laste laulustuudio ning kätt saab proovida animatsiooni töötoas. Laste lemmikuks on muuseumi liikluslinn, kus saab sõita elektriautodega.

Uhtjärve Ürgoru Nõiariigi rahvas ootab külalisi nii proovima maailmas unikaalset spordiala - luuaviset- kui ka kaema etendust “Väike nõid” 10, 11 ja 12 augustil.
Etenduse piletid on saadaval nii Piletilevis kui ka nõiariigis kohapeal, selgitas nõiariigi perenaine Maria Vahtel. “Meil saab aga külastada ka maailma kõige pisemat linna - nõiariigi liikluslinna,” rääkis ta.

Võrumaal Urvaste külas asuvas Pokumaa teemapargis näeb Edgar Valteri autoriraamatute peategelasi põnevalt eksponeerituna.
“Meie juures saab uurida pokude hingeelu, osaleda erinevates tegemistes ja üritustes, mille temaatika seondub eeskätt loodusega, Võrumaaga ja Edgar Valteri loominguga,” kutsus külla Pokumaa tegevjuht Urmas Roht. Tulemas on ka pokutemaatiline suvelavastus Padasoomäel - helge muusikaline fantaasiamäng lastele ja lastega Edgar Valteri pokuraamatute ainetel, kus TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia teatritudengid avastavad koos lastega Pokumaa imesid ja saladusi. Etendused Pokumaal Padasoomäel toimuvad 20., 21., 22., 27., 28. ja 29. juulil.

Lisaks leiab 27. ja 28. juulil Haukal aset puuskulptuuride festival, kus Eesti selle ala parimad jõud valmistavad pokuteemalisi puuskulptuure.

“Laste lõunamaa” projekti tutvustavad voldikud on saadaval maanteemuuseumis, Pokumaal, Uhtjärve Ürgoru liikluslinnas ja nõiariigis ning turismiinfokeskustes. Vastates 5 küsimusele "Laste Lõunamaad" tutvustavas voldikus, on kõigil huvilistel võimalik osaleda loosimises. 1. maist kuni 31. augustini läheb iga kuu loosi 10 perepiletit.?