Kontsert algab Villem Kapi 1943. aastal Lydia Koidula luuletusele loodud lauluga "Eesti muld ja eesti süda", seejärel kuuleme Veljo Tormise Juhan Liivi tekstidele kirjutatud "Dialektilisi aforisme", mis on andnud idee kontserdi pealkirja sünniks. Tormise teostest saab kuulata ka "Maarjamaa ballaadi" (sõnad Jaan Kaplinski), "Juhan Liivi sarkasme" ja Paul-Eerik Rummo tekstidele kirjutatud "Hamleti laule" ning "Ühtehoidmiselaulu".
Kontserdil kõlab veelgi eesti muusika klassikat: Aleksander Saebelmann-Kunileid "Sind surmani", Artur Kapi "Püha paik", Aleksander Läte "Kuldrannake", Konstantin Türnpu "Mis oli see, mis juba lapsepõlves", tekstide autoreiks vastavalt Lydia Koidula, Peeter Grünfeldt, Ado Reinvald ja Gustav Suits. Kontserdi lõpetab Aleksander Kunileid-Saebelmanni 1869. aastal Lydia Koidula tekstile kirjutatud "Mu isamaa on minu arm".

RAM laulis viimati Võrus 2010. aasta detsembris, kui Erki Pehki juhatusel esitati meeleolukaid rahvalauluseadeid laiast maailmast. Seekord juhatab koori Mikk Üleoja, kes on hooajast 2011/2012 RAMi peadirigent ja kunstiline juht.

Eesti Rahvusmeeskoor soovib kinkida kauneid muusikalisi hetki kõigile kuulajatele nii lähedalt kui ka kaugemalt ja ootab teid kontserdile!