Perenaine rääkis oma loomadest suure soojusega, kuulajad said uusi teadmisi Lõuna-Ameerikast pärit alpakade iseloomu ja kommete kohta. Kõik soovijad võisid loomi kostitada porgandiviiludega. Suupärast jagus anda ka Kameruni kääbuskitsedele, Ouessant´i minilammastele ja sokulegi.

Naine ja mees polnud kumbki varem loomapidamisega tegelenud. Nad käisid alpakade pidamist õppimas nii Norras kui ka Suurbritannias. Kogemused on tulnud tööga, aga vahel helistab Kaja mõne küsimusega ikka välismaa kolleegidele.

Alpaka tiinus kestab koguni 11 kuud. Talus on seni sündinud kaheksa alpakabeebit, peagi on lisa oodata. Maikuu on ka loomade pügamise aeg.

Umbes poolteist tundi kestva programmi hulka farmis kuulub tükk kooki ja soe jook. Kuni külalised kooki nosisid, näitas käsitööhuvilisest perenaine, kuidas ta alpakavilla kraasib ja sellest lõnga ketrab. Talus on ka väike käsitööpood, kust saab osta nii perenaise valmistatud sokke-kindaid-mütse-salle kui ka Peruust toodud alpakavillast tooteid.

Kõike kuuldut pole mõtet ümber jutustada. Palju ehedama elamuse saate kohapeal kõike vaadates-kuulates. Alpakafarmi tasub korraldada väljasõit lastele, aga miks mitte minna sinna koos töökaaslaste või sõpradega.