Kohale olid palutud volikogu ja valitsuse liikmed ning vallaametnikud, volikogude komisjonide liikmed, külade vanemad ja allasutuste juhid. Lisaks kutsutud külalised: maavanem, linnapea, valda toetanud firmade ja ettevõtete juhid ning Kaarma valla 2010.aasta stipendiumide saajad. Kokku kogunes 23. veebruari pärastlõunal vallamajja pea sadakond inimest. Sündmuse pidulikkust rõhutas eriliselt OÜ Sinu Catering poolt kaetud pidupäeva suupiste laud, millel veiklesid erinevat värvi tuled ja mida kattis aeg ajalt laua kohal hõljuv veeaurust moodustunud uduvine.

Pärast Eesti Hümni laulmist, pidasid päevakohased kõned vallavolikogu esimees Urmas Lehtsalu ja vallavanem Margus Mägi. Lühikese leinahetkega mälestati vahetult enne pidupäeva Haapsalu lastekodus toimunud traagilises tuleõnnetuses hukkunud lapsi. Sellele järgnes meeleolukas ja efektne eeskava SÜG’i noortelt. Kuna 22. veebruaril kinnitas volikogu oma otsusega Kaarma valla külavanemate statuudi, siis anti see koos vastvalminud ametimärgiga ka kohalviibinud külavanematele pidulikult üle. Nüüdsest on külakogukondade juhtidel kõikide toimingute tegemisteks soliidne tunnusmärk ja ka dokument, kus nende õigused ja kohustused selgelt kirjas. Seejärel anti kätte valla stipendiumid. Kultuurivaldkonnas sai stipendiumi noor ja andekas laulja ning muusik Marit Kiiker. 2010. aasta teenete eest valla spordi arendamisel sai stipendiumi tuntud spordientusiast Eldur Torn. Noorsootöö valdkonnas otsustati stipendium määrata Aste Põhikooli õpetajale Merle Kivile, seda suure panuse eest kodutütarde juhtimisel ning aktiivse tegevuse eest valla noorsooürituste korraldamisel. Lisaks anti valla meened üle meie toetajatele ja abilistele: LC Kuressaare ja Jaan Lember; Saaremaa Lihatööstus ja Marko Mägi; ML Haldus OÜ juht Maidu Lempu; Kuressaare Autoteenindus ja Priit Kuusk. Tänusõnad siinkohal kõigile ja loodame jätkuvat head koostööd valla elu edendamisel.

Vastuvõtt lõppes elavas vestlusringis ning koduteele asuti rõõmsas pidupäeva meeleolus.
_________________________________
Fotol:
1. Urmas Lehtsalu annab külavanema ametimärgi ja statuudi Laoküla külakogukonna liidrile, Aive Sonetsile.
2. meeleoluka eeskava esitasid SÜG’i õpilased.
3. tunnuskirja võtab vastu noorsootöö stipendiaat Merle Kivi.
4. Kõneleb vallavanem Margus Mägi.
5. vestlushoos on (vasakult paremale) Pille- ja Margus Mägi, Margus Männik ja Urve Tiidus Paremal seljaga maavanem Toomas Kasemaa.
6. uus Aste klubi juhataja-valla kultuurikorraldaja Kristi Hints.