Puhja Vallavalitsus otsustas tunnustada "Aasta Inimene 2011" tiitliga füüsilisest isikust ettevõtjat Uula kaupluse omanikku Riina Kask'e.

Uula kaupluse perenaine Riina Kask on ühes ametis olnud 32 pikka aastat. Algul Elva Tarbijate Ühistu alluvuses ja hiljem füüsilisest isikust ettevõtjana. Tema poolt juhitud väike maa­pood on olnud külakeskuseks, kus lisaks ostude tegemisele on võimalus kohata tuttavaid ja inimestega juttu ajada. Riina püüab oma kaupluses pakkuda nii palju sortimenti, kui või­malik ja täita ka inimeste üksiksoove. Samuti on ta loonud külarahvale võimalused peresündmuste korraldamiseks ja kui vaja, on ta abiks ka puukoorma õue tellimisel.

Puhja Vallavalitsus otsustas tunnustada "Aasta Tegija 2011" tiitliga Mittetulundusühingut Puhja Strohh.

2011. aastal saavutati Tartumaa Terminal Cup III liigas esikoht ja karikavõit, mis on viimaste aastate parim Puhja valla täis­kasvanute võistkonna saavutus. Sihikindel ja tugev treening on andnud suurepäraseid tulemusi. Enamus meeskonda kuu­luvad sportlased on oma korvpallihariduse saanud Puhja koo­list ning jätkavad nüüd edukalt täiskasvanute meeskonnas. Meeskonda juhendab treener Kaul Karja. Võistkonnas män­gisid: Kristo Hark, Ott Jaakma, Ken Karja, Peeter Karja, Ro­land Noor, Andres Nääs, Enn Pokk, Priit Pokk, Siim Puskai, Siim Pärtel, Janno Vassiljev, Mart Käärik.

Puhja Vallavalitsus otsustas tunnustada "Aasta Tegu 2011" tiit­liga AS-i Tootsi Turvas Ulila raba polderkuivenduse süstee­mide ehitus koos lodupuhastuse ja kuivendusvee kvaliteedi automaatse seirega tehtud investeeringu eest.

AS Tootsi Turvas poolt Ulila raba polderkuivenduse süstee­mide ehitus koos lodupuhastuse ja kuivendusvee kvaliteedi automaatse seirega avati möödunud aasta suvel. See läks fir­male maksma üle miljoni euro. Poldersüsteem tähendab, et veenivoo turbakaevanduses võib lasta palju madalamale, kui on looduslikul väljavoolul, kõnealusel juhul Elva jões. Tagasi­voolu kaevandusalale tõkestab 5,8 kilomeetri pikkune tamm. Enne Elva jõkke minekut läbib Ulila kaevandusvesi 50 hektari suuruse puhastuslodu, kus settib heljum ning kus kasvav tai­mestik seob lämmastikku ja fosforit, mis hoogustavad veeko­gude kinnikasvamist. Hiljemalt poole sajandi pärast loodetak­se avada poldritammi lüüs püsivalt ning tekitatakse kaevan­dusalale uus järv, mis on viis korda suurem kui Keeri järv ning viiskümmend korda suurem kui Elva Verevi järv.

Puhja Vallavalitsus otsustas tunnustada alljärgnevaid valla ko­danikke ja ettevõtteid tänukirjaga:

· Tiina Parkja - ettevõtluse arendamise eest;

· Rein Ets - valla mälumängu traditsiooni taastamise eest;

· Ruth Luts - muusikaõpetaja ja dirigent, kelle juhendamisel Puhja Gümnaasiumi lastekoor esines edukalt 2011. aasta koo­linoorte laulu- ja tantsupeol;

· Anne Soosaar - muusikaõpetaja ja dirigent, kelle juhenda­misel Puhja Gümnaasiumi mudilaskoor esines edukalt 2011. aasta koolinoorte laulu- ja tantsupeol;

· Vaike Podar - tantsuõpetaja, kelle juhendamisel Puhja Selt­simaja neiduderühm Puhjapiigad esines edukalt 2011. aasta koolinoorte laulu- ja tantsupeol;

· Tantsuselts Opsal - rahvusvahelise festivali Europeade maa­päeva korraldamise eest Puhjas ja trükise "Puhja kihelkonna meeste rõivastus 19. sajandil" väljaandmise eest.

Õnnitleme autasustatuid!