Vallavolikogu esimees ja vallavanem tänasid ja õnnitlesid aastapäevaaktusel ka heakorrakonkursi "Kaunis kodu" 2012. aasta parimaid. Tunnustuse pälvisid Meeta Ots ja Marianne Rooks, Sirje ja Siim Kustavus, Eve ja Aivar Mastik, Svetlana Jasnova ja Vladimir Jasnov, Kristina Grau ja Einar Vesterinen ning Maie ja Andi Reitel.

Tunnustamaks Tarvastu valla elanikeregistris olevaid sportlasi, annab Tarvastu Vallavalitsus välja Martin Kleini nimelisi aastapreemiaid parimatele sportlastele.

Seekord tunnistati parimaks naissportlaseks odaviskaja Geithi Tamm, kelle rekord pärineb 2011. aastast ja on 42.30. Edukaimaks meessportlaseks nimetati suusataja Algo Kärp, kes valiti 2012. aastal ka Viljandimaa parimaks suusatajaks.

Tarvastu Tegija auhinna pälvis Jüri Müllerson, kes korrastas Mustla alevikus Posti tänav 36 maja alumise korruse ja välisilme.

2012. aasta kevadel kolisid majja Mustla perearstikeskus, Tarvastu päevakeskus ja apteek.

Eesti Vabariigi 95. aastapäeva puhul tänas Viljandi maavanem Lembit Kruuse ka kõiki aastatel 1991-2012 Tarvastu valda juhtinud ja hetkel juhtivaid vallavolikogu esimehi ja vallavanemaid.

Peo tipphetkeks kujunes Tarvastu valla aukodaniku väljakuulutamine.

Aukodaniku nimetuse pälvis seekord Dawid Stenquist, kelle kodu on Rootsis Dalarna maakonnas, aga oma teiseks koduks peab ta Eestit. Üle 20 aasta on ta järjekindlalt külastanud Tarvastut. Ta on käivitanud ja vahendanud Rootsi- Eesti sõprusperede projekti.

Peaaegu iga kuu külastab ta abivajavaid Tarvastu valla peresid ja on jäänud toetama ka neid, kes on vallast juba lahkunud. Tema erilise tähelepanu all on paljulapselised pered, väga noored emad ning erivajadustega lapsed ja täiskasvanud. Jõuluajal saabuvad kingipakid Rootsist kõikidesse meie valla lasteaedadesse ja ka Kärstna hooldekodu on temalt palju abi ja toetust saanud.

Oma sõnavõtus ütles vastne aukodanik, et ta on Rootsi mees, kel on Eesti süda, ja pälvis selle ilusa sõnumi eest publikult sooja aplausi. Oma tänukõne lõpetas Dawid Stenquist meeleoluka akordionilooga.

Nagu peaaegu igal valla peol, esinesid ka aastapäevaaktusel oma tuntud headuses segakoor Üits Viis ja noored rahvatantsijad.

Kontsert-aktuse lõpetasid kauni mulgikeelse kavaga muusikud Anu ja Triinu Taul ning Andre Maaker.

Pärast aktust ootas kõiki pidulisi kohvilaud koos uhke sünnipäevatordiga.