Nende luuleridadega algas pidupäeva kontsert-aktus. Tervitussõnad pidupäevalistele sõnas vallavanem Peeter Rahnel.

Terve kontserdi osa oli pühendatud mulgimaale. Kuulajaid, vaatajaid oli kogunenud kultuurimaja saali nii palju, et kõigile ei jagunud istekohtigi.

Kuulata ja vaadata oli palju. Kava oli väga hästi ülesehitatud.

Kuna Mulgimaapidu, siis vahelugemised olid kõik mulgikeeles. Vahelugemiste eest hoolitses Karin Sepp. Kontserti alustas Abja laulukoor kahe imeilusa lauluga Tiiu Sommeri dirigeerimisel.

Tantsusamme seadsid Abja gümnaasiumi kolmanda klassi tantsurühm Viive Niinemäe juhendamisel. Ilus ja südamlik oli tants „Eesti muld ja eesti süda". Lastelt võttis tantsusammud üle naisrahvatantsurühm Wallatud Alli Laande eestvedamisel. Pillilood lõid lahti Abja muusikakooli õpilased, nii klaveril kui ka akordionil.

Rahvalikku lauluviisi veeretasid lasteaia Käbikesed rühma lapsed Aire Kattai käe all. Kontsert-aktuse lõpus kõlasid laulud Abja gümnaasiumi noortekoori ja poistekoor esituses, juhendamas neid Siirius Sikka. Kõrvu jõid kõlama laulud „Palve" ja „Põgene vaba laps". Terve kontserdi osa oli huvitav ja südamlik.

Karin Sepa suust kuuldud vahelugemisest sain teada, mida tuleb teha pärast lehmade lüpsmist kurnalapi loputusveega.

Vanaperenaine õpetas: „Sia oless pidanu selle vii kanade jooginõusse valama!"

Mia aga vastu, et mul om kanade jooginõu pesuvett juba ääreni täis valatud. Ja vat nüüd sain vanaperenaiselt teada: piimavaht kurnariidelt kuulub kassipoegadele, kurnamiste pesuveed sigadele, loputusveed kanadele. Ja olekski talu ja „perenaise" au päästetud! („Killukesi endiselt mulgimaalt" Irene Karpa) Teisest vahelugemisest sain jällegi teada, et mulgid olla olnud vaiksed, kinnised, tagasihoidlikud.

Õpetati juba lapseeas: Ää laits, kes äste tantse, viil paremb, kes paegal seis. Mulgid olidki lihtsad. See avaldus riietuses, käitumises, kõnes. Lõbutsemine ei olnud hinnatud: „Pill tule pikä ilu pääle!". Väga kõrgeks hinnati ausust ja sõnapidamist. Ei lubatud palju, kuid lubadusi püüti täita. Mulgid ei püüdnud näida, nad püüdsid midagi teha, midagi olla. Vat sellised tõsised tegijad olid mulgid.

Mulgid on ka täna tõsised tegijad. Abja vallavolikogu ja vallavalitsus kuulutasid välja Abja valla 2012 aukodanikud, aastapreemiate ja tänukirjade saajad ning auraamatuse kantavad vallakodanikud, samuti valla parimad sportlased.

Kõigile kohalviibijatele oli kaetud rahvuslik pidulaud, mille hea ja koduse maitse eest hoolitsesid Abja gümnaasiumi kokad Ene Purju ning Helve Seegel ning naisselts T.E.L.U. virk naispere: Triinu Menning, Linda Menning, Aime Merisalu, Helve Viinapuu, Maie Putnik, Eve Kuuse, Maret Hiet.

Aukodanikud Malle Kask ja Einart Kask - eeskujulike pereväärtuste kandjad.

Aastapreemia ja auraamatusse kandmine - Valdo Värk - akordionimuusika tutvustamise eest vallas ja maailmas ning Lanciano Itaalia rahvusvahelise akordioni muusikafestivalil orkestriga „Baltic Tremolo" Grand Prix saavutamise eest.

Aastapreemia ja auraamatusse kandmine - Heiki Jänes - Oru 1 maja soojustamise ja fassaadi korrastamise eest.

Aastapreemia ja auraamatusse kandmine - Heiki Põllumäe - motospordi arendamise ja noorte pikaajalise juhendamise eest antud spordialal.

Tänukiri ja auraamatusse kandmine - Jaan Hunt - seoses 70. sünnipäevaga ja tulemusliku töö eest Abja vallaga teehoolduse tagamisel.

Tänukiri ja auraamatusse kandmine - Jüri Ojamaa - töötamise eest Abja Gümnaasiumi direktorina ja eduka pedagoogilise tegevuse eest.

Tänukiri - Aleksei Šišajev - seoses 80. sünnipäevaga ja pikaajalise ja tulemusliku töö eest pedagoogina Abja Gümnaasiumis.

Tänukiri - Ingrit Porkanen - tulemusliku ja uuendusliku tegevuse eest raamatukogunduses

Tänukiri - Silvia Mälksoo - Eesti keele ja kirjanduse õpetamise, edendamise ja väärtustamise eest

Tänukiri - Mario Kekišev - tähelepanuväärse ja tulemusliku tegevuse eest Abja õpilasesindustes

Tänukiri - Liisi Rajamäe - tähelepanuväärse ja tulemusliku tegevuse eest Abja õpilasesindustes

Tänukirjad sportlastele

Rauno Künnapuu (kergejõustik) PARIM SPORTLANE 2012. Aivar Russki (judo) PARIM NOORSPORTLANE 2012. Hendrik Hunt (kergejõustik), Hendrik Rausk (kergejõustik), Erki Leppik (kergejõustik), Jander Heil (kergejõustik), Geiri Sperling (kergejõustik), Elary Talu (motosport), Mirell Põllumäe (motosport), Kristo Subi (autosport), Raido Liivak (autosport), Üllar Palulill (autosport), Tõnis Liiber (korvpall), Jaanis Roots (korvpall), Aleksandr Golovko (jalgpall), Tanel Tverdohleb (jalgpall), Helari Sosi (jalgpall), Karl Tiit (tõstesport), Kelly Ruusalu (võrkpall), Siiri Merisaar (võrkpall), Miko Reimann (vibusport), Martin Linder (spordielu edendamise eest), Harles Kiveste (spordielu edendamise eest), Vladimir Ossipov (spordielu edendamise eest).