Tamsalu lasteaia saal mahutab palju. Foto: Tamsalu Ajaleht

Peale aktust võisid kõik külalised tutvuda Eesti-nädala raames kokku pandud vanade as­jade näitusega. Näitusele olid toonud lapsed koostöös vanemate ja vanavanematega väga palju huvitavaid esemeid. Kõige põne­vamaks eksponaadiks võib lugeda 1929.aastal välja antud kutse, milles seisab, et Riigikogu esimees palub O.Kösteri koos abikaasaga tulla Rootsi Kuninga Gustav V pidulikule vastuvõtule. Väga hästi säilinud eksponaat oli 1840.aastal trükitud raamat.

Vanavara näitus annab lastele hea ülevaate, milliste mänguasjadega nende vanemad ning vanavanemad lapsepõlves mängisid. Näitusele toodud kivitahvlid asendasid omal kasutusajal pabervikikuid ning puutetund­like iPadé. Vanavanematele tõid eksponaa­did kaasa ka palju mälestusi lapsepõlvest.

Sajajalgse rühma lapsed esitamas rütmikat muusikapala erinevatel pillidel. Foto: Tamsalu Ajaleht

Peale näituse külastust suundusid kõik lapsed ja külalised rühmadesse, kus toi­musid vahvad ringmängud ning pakuti maitsvat kooki, kommi, teed ning laste enda valmistatud pisikesi kingitusi vana­vanematele. Kõigil oli väga lõbus ning tore oli jälgida, kuidas kõige vanem põlvkond ning kõige noorem põlvkond üheskoos tantsu lööb ning mänge mängib.