Tänavu 9. mail sõidetakse Jüris sarja esimene paarissõidu vormis osavõitlus ning

8. augustil sarja neljas osavõitlus, milleks on meeskonnasõit. Paarissõit kujutab endast võistlusformaati, kus ratturid stardivad kahekaupa ning omavahel koostööd tehes peavad välja sõitma võimalikult hea aja. Meeskonnasõit erineb paarissõidust vaid selle poolest, et korraga stardib neli ratturit. Kaaslaste puudumisel on mõlemal osavõistlusel aga lubatud startida ka üksinda või alakomplekteeritud võistkonnana.

Filter Temposõidu Karikasarja sihtrühmaks on harrastussport, kuid sellest võtavad aktiivselt osa ka rattakoolid ja kodumaal pedaalivad eliitratturid. Samuti on sari muutunud populaarseks treeningvõistluseks triatleetidele.

Võistlus toob kaasa liikluskorralduse muudatuse

Sari toob kõigile spordisõpradele suurepärased sportimisvõimalused koju kätte. Siiski kaasnevad võistlustega ka mõningad ebamugavused liikluskorralduse muutumise näol.

Tagamaks võistlejate ja tavaliiklejate ohutust on 9. mail vahemikus 18:45 kuni

21:00 liiklus Laste tänaval Jüris suletud. Tänavaäärsetele elanikele tagatakse liikumisvõimalus võistlejatega samas suunas, ent ohutuse huvides palutakse autoga liikuda vaid äärmise vajaduse korral. Ülejäänud marsruudil jääb liiklus võistluse ajal avatuks, ent kõigil liiklejatel palutakse olla ääretult tähelepanelik ning arvestada, et võistlusolukorras on ratturite tähelepanuvõime häiritud.

Korraldajad vabandavad võimalike ebamugavuste pärast ning loodavad inimestemõistvale suhtumisele. Ühtlasi kutsuvad korraldajad kõiki osalema ning võistlusele kaasa elama.
_____________________________________

Fakte Filter Temposõidu Karikasarjast

  • Sari on muutunud Eesti temposõidu alustalaks, mis omab kindlat kohta Eesti rattakalendris.

  • Sarjale on tekkinud püsiv harrastajaskond, mis jätkab stabiilselt kasvamist. Keskmine osalejate arv etapil on viimase nelja aastaga kahekordistunud, sel hooajal osaleb eelduste kohaselt ligi 200 võistlejat.

  • Sari koosneb kuuest etapist, mis toimuvad kolmes erinevas kohas - iga rada sõidetakse kaks korda, et oleks võimalik oma treenituse muutumist jälgida.

  • Sarjal on stabiilne peasponsor ning kasvav arv väiksemaid koostööpartnereid.

  • Võistlussarja kodulehekülg on www.aerobike.ee

Etapid 2012:

  1. etapp: 09.05.2012 Jüri

  2. etapp: 23.05.2012 Viimsi

  3. etapp: 06.06.2012 Pirita

  4. etapp: 04.07.2012 Jüri

  5. etapp: 11.07.2012 Viimsi

  6. etapp: 08.08.2012 Pirita