„Meie põhitegevuseks on mesindus. Küüslauku kasvatame eelkõige hobi korras. Küüslaugu saak ulatub tavaliselt 20-30 kilogrammini. Tänavust saaki sorteerides valisime väljanägemiselt "võimsama" taliküüslaugu, mille festivalile tõime. Konkursi võit tuli aga tõelise üllatusena," rääkis Raudla talu peremees Antti Hunt. 

Suurima küüslaugu kasvatajaid autasustati puidule graveeritud tunnustuskirjaga ja mitmete küüslaugust valmistatus suupistetega.
„Küüslaugul on väärikas koht meie pere toidulaual. Valmistame ka küüslaugumoosi, mida väiksemates kogustes ka turustame," lisas Antti  Hunt.

"Teise koha pälvis festivalil Raimo Lõhmuse kasvatatud 93-millimeetrine küüslauk. Kolmanda aga 90-mm küüslauk, mille kasvataa Jõgeva ilmajaama kauaaegne töötaja Helle-Mare Raudsepp

Festivalil traditsioonilise loenguga esinenud Eesti Maaülikooli teadur Priit Põldma oli aga Inglismaalt kaasa toonud nn elevandi küüslaugu, mis võib kasvada tavalisest küüslaugust kuus korda suuremaks," ütles Aimar Pihlak.
„Arvestades seda, et tänavused ilmad on küüslaugule soodsad, jätkus festivali laadal küüslauku piisavalt. 66 aia- ja põllupidajat olid seda  kohale toonud kokku 15 tonni,"  lisa ta.

Felix pani külmalinna tunnussupi purki.

Festivalil presenteeriti esmakordselt Jõgevamaa enda ettevõtte AS Põltsamaa Felix poolt toodetud Jõgeva linna tunnussuppi „Külmalinna Küüslaugusupp". Laval keetsid esimese proovipurgi supiidee autor ja Küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlak, supiretsepti autor toitlustaja Virge Mitt, Jõgeva linnapea Kalmer Lain, Felixi turundusdirektor Marek Viilol ja Felixi tootejuht Aulike Miljand.

Supp maitses asjaosalistele imehästi ning sarnanes vägagi Virge Mitti originaalsupiga. Kohapeal sai värskelt valminud purgisuppi ka koju kaasa osta. Koostöölepe supi tootmiseks sõlmiti 2010. aasta augustis. Lähiajal on Felixi poolt toodetud Külmalinna Küüslaugusuppi kindlasti ka poelettidele oodata.